havadurum

Gökhan "Ülkede huzur olacaksa tek çıkar yol kardeşliktir.."

726

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimleri kapsamında siyasi partilerin yürüttüğü seçim çalışmaları son hızıyla devam ediyor. CHP Çanakkale İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Sarıcaeli,Dörtyol, Saraycık köylerini ziyaret ettiler. Köy ziyaretlerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile Yönetim Kurulu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile Yönetim Kurulu, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Muhtarlar ve partililer katıldı. Sarıcaeli ziyaretinden sonra Dörtyol Köyünü ziyaret eden CHP heyeti, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Gökhan, Dörtyol Köyünde yaptığı konuşma ile vatandaşlara 24 Haziran seçimleri ile ilgili bilgi verdi. Başkan Gökhan, çiftçinin sorunlarını da gündeme getirdi. 

“Ben, 16 yıllık Belediye Başkanlığımda kimseyi ayırmadım” 

16 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını ve herkese eşit davrandığını söyleyen Gökhan; “Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, ‘Ben, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım’ diyor. Bizim de yıllarca istediğimiz buydu. Ben 16 yıldır Çanakkale Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bir tane vatandaş ‘Biz, başka partideniz diye bize farklı davranıyorsun’ diyemez. Çünkü zaten bizim anlayışımız bu. Dolayısıyla eğer bir ülkede huzur olacaksa bu işin bir tek çıkar yolu vardır o da kardeşliktir. Biz, kardeşliğimizi hiçbir zaman bozmayacağız. 16 Nisan’da ekonomi, yargı sistemi düzelecek, adalet olacak deniliyordu. Ama şuan her şey, berbat oldu. Bugün, adalet olduğunu söylemek mümkün değil. Şuanda OHAL düzeninde yaşıyoruz. Yarın birisi çıkıp, ‘senin tarlana el koydum’ der, bankadaki parana da el koyar ve sen hiçbir zaman hesap soramazsın. Biz, şuan bu duruma geldik” dedi. 
 
“Erken seçim kararı alındıktan sonra dolar yüzde 16 arttı”
Dörtyol köyüne yaptığı ziyarette çiftçinin sorunlarını gündeme getiren Gökhan; “Bu yıl erken seçim kararı alındığında dolar, 4,3 liraydı. Burada istikrar 2,80’lerden geldi ama erken seçim kararı çıkar çıkmaz 4 liralık dolar bugün 4,71 lira oldu. 2 aylık bir sürede dolar yüzde 16 arttı. Aynı şekilde Euro da öyle 5 liradan 5,45’e çıktı. Siz de‘Ben, ürünlerimi lira olarak satıyorum’ demeyin sakın. Çünkü doların bu şekilde artması, size öyle bir yansıyor ki siz onu yavaş yavaş hissediyorsunuz. Bu size ilk olarak akaryakıtta yansıyor, daha sonra yem fiyatlarına, gübre fiyatlarına yansıyor. Geçen yıl buğday 0,85 kuruştu, bu yıl da 0,85 kuruş ama yem arttı, gübre arttı, mazot arttı çiftçinin ürünü hala aynı fiyatta devam ediyor. Ben de tarım ile uğraşıyorum benim de tarlalarım var ben de bu işlerin ekonomisini yapıyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“İttifak, prensipler üzerine kurulmuştur”
Gökhan, güçlendirilmiş parlamenter sistem prensibi ile kurulan Millet İttifakı’nın önemine değinerek; “Cumhurbaşkanı adayımız ve partimiz ‘kesinlikle geçen yıl kabul edilen anayasa değişikliğini uygulamayacağız’ diyor. Yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilecek diye taahhüt var. Bunu sadece CHP söylemiyor, bunu İyi Parti de  söylüyor, Saadet Partisi de söylüyor. Zaten Millet İttifakının temel bileşeni ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemedönülecek’ ilkesi üzerinde anlaşıldı. İlkeler üzerinde bir araya gelinirse, toplumun ortak menfaatleri üzerine bir araya gelinirse ülkenin gelişmesine de katkı sağlanmış olur. Nitekim bu ittifak, prensipler üzerine kurulmuştur. Bu prensibin birincil temeli güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Yani barajın kalktığı, siyasi partiler yasasının değiştirildiğidir. Liderlerin önünüze koyduğu adaylara değil, sizlerin tespit ettiği adaylara oy verdiğiniz bir parlamentodan bahsediyoruz. Yani şimdi, milletvekili adaylarını parti genel başkanı kararlaştırıyor. Ama taahhüt ettiğimiz sistemde milletvekili adaylarını da siz belirleyeceksiniz. Dolaysıyla milletvekili genel başkana hesap vermeyecek. Milletvekilini siz belirleyeceksiniz, siz seçeceksiniz milletvekili de size hesap vermek zorunda kalacak” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş