havadurum

Gökhan "Üye yapımızı A'dan Z'ye gözden geçirmemiz lazım"

1426

 CHP Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu seçimlerin ardından, tam kadro Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. CHP Merkez ilçe Örgütü, Çanakkale’de adaylarını ve meclis üyelerini ‘eğilim yoklaması’ ile belirlemiş, üyelerin takdiri ile seçilen adaylar Çanakkale’de büyük bir başarı elde etmişlerdi. Yapılan ziyarette, yerel seçim süreci ve  seçim sonrasına dair konuşmalar yapıldı. Başkan Gökhan’ın ve üyelerin uzun bir zaman sonunda üyelerin önünden geçerek aday olduğunu belirten Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Şahsınıza bu duyarlılığınız için, öncelikle bunun önünü açtığı için ve arkasında sağlam durduğu için teşekkür diyoruz” dedi. Sonucu belli olmasına rağmen hala seçimlerin kabul edilmediği bir dönem yaşadıklarını ifade den Uyanık;  “Hala dayatmaların olduğu bir dönemde kendi içinden, kendi unsurlarını seçerek ortaya koymuş bir CHP her zaman Türkiye’de gelecek için umuttur” dedi. Uyanık; “Umuyorum ki bu süreç, önümüzdeki dönemde tüm yerel yönetimlerde yerini alacak” dedi.  Ön seçimle seçilen başkanların ve üyelerin canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Gökhan;  “Bundan sonrada bu, muhtemelen bir gelenek haline gelecek. Her türlü adaylıklarda tüm üyelerin önünden geçmek esas olacaktır” dedi. Seçim sonrasında parti yapısının gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Gökhan; “Özellikle ön seçimlere katılmamış, oy atmamış üyeler neden atmamışlar? Adreslerinde bulunmayan üyeler kimler. Bunların hepsinin bir ayıklanıp sadeleşmesinde yarar var diye düşünüyorum. Sadece Çanakkale’de değil, her yerde CHP’nin başarısı üye yapısını sağlıklı hale getirmekten geçer” dedi. Her türlü disiplinsizliğin, gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Başkan Gökhan; “İl Genel Meclis üyeliği ile, Belediye Meclis üyeliği ile Milletvekillikleri ile gayet iyi bir durumda. Dolayısı ile başarı için disiplin şart. İnsanlar çalışmayacaklarsa parti üyeliklerinden çekilsinler. Kimse CHP üyesi olmaya mecbur değil. Bizde üyelerimizi bilelim. Üyeler kendilerinin CHP üyeleri olduğunu anlasın” dedi. 

 
“Artık hep beraber, bu kentte keyifle geleceğe yürüyeceğiz”
‘Eğilim yoklaması’ yöntemine Çanakkale’nin önderliğini yaptığını ve adaylarında desteği ile Çanakkale’de başarının sağlandığını belirten Merkez ilçe Başkanı Uyanık; “Parti içinde zaten adaylıklarımız seçimle olmuştu. Bunca zaman sonra başkanımızın adaylığı, kendi partisinin ve üyelerinin önünden geçerek kesinleşti. Bu şekilde halkın önüne çıktı. Bu, Türkiye ‘de 3 ilde oldu. Çanakkale bunun önderliğini yaptı. Şahsınıza bu duyarlılığınız için, öncelikle bunun önünü açtığınız için ve arkasında sağlam durduğunuz için teşekkür diyoruz. Hala sonucu belli, sayılmış seçimleri kabullenmenin zor olduğu, hala dayatmaların olduğu bir dönemde kendi içinden, kendi unsurlarını seçerek ortaya koymuş bir CHP her zaman Türkiye’de gelecek için umuttur, önemli bir değerdir. Umuyorum ki bu süreç, önümüzdeki dönemde tüm yerel yönetimlerde yerini alacak. Bütün arkadaşlarım, bu süreçte görev alarak aday olan sizler, görev yapan, sandıklara sahip çıkan, mahalle toplantılarımızı, ev ziyaretlerimizi dolu dolu ortaya koyan kadınlar, gençler, ismini sayamadığımız kadar birçok insan bu süreci olgunlaştırdı. Bizde bu şekilde seçimleri yürüttük. Gerisi artık hep beraber bu kentte keyifle geleceğe yürümek. Sizin CHP’li Belediyeler içerisinde 2’inci defa en büyük farkla seçilmeniz Cumhuriyet tarihinde yok. Bu da önemli bir başarı” dedi.
  
“Ön seçim muhtemelen gelenek haline gelecek”
Merkez İlçenin çok başarılı bir seçim dönemi geçirdiğini belirten Başkan Gökhan; “Hem Merkezde, hem Kepez’de açık ara seçimleri kazandık. İl Genel Meclisi’nde de 6 üyenin 4 tanesini kazandık. Belediye Meclisi’nde de 19 üye ile CHP temsil ediliyor. Aslında 22 üye ama İyi Parti ittifakından dolayı 3 arkadaşımız ayrıldı. Bu önemli bir başarı. Sadece Çanakkale Belediyesi’nde değil, merkez ilçenin tamamında bir başarı söz konusu. Burada yöneticilerimiz yoğun bir çaba gösterdiler. Özellikle gençler, kadınlar, gönüllüler çok yoğun bir çaba gösterdiler. Bunu da takdir ve teşekkür ediyoruz. Çanakkale’de sadece bu seçimle başarılı olmadık. 5 yılda 7 seçim yaptık. 2 yerel seçim, 3 genel seçim, 3 referandum hepsinde de başarı ile çıktık. Giderek artan oranlarda bu başarı söz konusu. Referandum da yüzde 70 başarı elde etmiştik. O başarı, bu seçimlerdeki başarının habercisi gibiydi. Özellikle ön seçimle adayların tespiti çok faydalı oldu. Bu oranını bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de bu. Parti içerisinde dedikodu yapacak bir ortam kalmadı. İl Genel Meclisi üyeleri de, Belediye Meclisi üyeleri de, Belediye Başkanları da ön seçimle çıktı. Onlarda canla başla çalıştı. Bundan sonrada bu, muhtemelen bir gelenek haline gelecek. Her türlü adaylıklarda tüm üyelerin önünden geçmek esas olacaktır” dedi.
 
“Üye yapımımızı A’dan Z’ye gözden geçirmemiz lazım”
Kalıcı başarı için üye yapısının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Gökhan; “Burada bir durum ortaya çıktı. Parti üye yapısında bir gözden geçirmeli. Baya da zaman var. Rehavete de kapılmamak lazım. Yeniden bir değerlendirme yapmak lazım. Özellikle ön seçimlere katılmamış, oy atmamış üyeler neden oy atmamışlar? Adreslerinde bulunmayan üyeler kimler? Bunların hepsinin bir ayıklanıp sadeleşmesinde yarar var diye düşünüyorum. Seçimden sonra bunları konuşuruz, yaparız, bakarız… noktasında bir rehavet çöker. Sonra yine seçim gelir ve aynı şey olur. Bunun için sadece Çanakkale’de değil, her yerde CHP’nin başarısı üye yapısını sağlıklı hale getirmekten geçer. Bu noktada bunu acilen tavsiye derim. Üye yapımımızı A’dan Z’ye gözden geçirmemiz lazım” dedi.
 
“Başarı için disiplin şart”
Aynı şekilde her türlü disiplinsizliğin mutlaka gereğinin yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “İkinci bir konuda önümüzde çekinecek bir şey yok. Her türlü disiplinsizlik kimsenin yanına kar kalmamalı ve mutlaka gereği yapılmalı. Biri yapıp hoş görülürse ve ‘küstürmeyelim’ denilirse, bu defa başka insanların da aynı yolda gitmesine sebep oluyor. Özellikle sosyal medyalar son derece tehlikeli. Bu konuda hoş görüde bulunmamak lazım. Bütün başarılarımızda en üst seviyeye çıktık. Çanakkale’de Merkez İlçe başarının zirvesinde. İl Genel Meclis üyeliği ile, Belediye Meclis üyeliği ile Milletvekillikleri ile gayet iyi bir durumda. Dolayısı ile başarı için disiplin şart. İnsanlar çalışmayacaklarsa parti üyeliklerinden çekilsinler. Kimse CHP üyesi olmaya mecbur değil. Bizde üyelerimizi bilelim. Üyeler kendilerinin CHP üyeleri olduğunu anlasın. Daha rahat diyalog kurabilelim. Daha çık ilgi gösterebilelim. Daha çok temas kurabilelim. Boşa zaman kaybetmeyelim” dedi.
 
“İl Danışma Kurulları iki ay içinde toplanmalı”
Başkan Gökhan; “Bundan sonra yakın bir zamanda Danışma Kurulu yapılır. Tüzükte yerel ve genel seçimlerden sonra en geç 2 ay içerisinde İlçe Danışma Kurulu Toplantıları yapılır. Nisan Mayıs sonuna kadar İlçe Danışma Kurulu Toplantısı ve İl Danışma Kurulu Toplantısı yapılmak zorunda. İki ay içerisinde bu yapılmalı” dedi.     (Eren Aşnaz)
Paylaş