havadurum

Gülnur YILDIRIM

1837
ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALACAK BAKAK GÖREK
 
“İstemek”
İstemek de şekillidir. Bir şeyi gerçekten istemek yada istiyormuş gibi gözükmek. Ama işin özü istemek. Candan istemek, candan yürekten istemek. Yeterki isteyin. İsterseniz alırsınız, isterseniz olursunuz, isterseniz çözersiniz, bunun için sadece azim, samimi mücadele ve istikrar gerekir.
 
Sorunlar yumağına çevrilmiş ülkemizde bir sorun var. Peki ! sorun ne ? Kimilerince azınlık , kimilerince kürt, kimilerince ulusal sorun. Adın hiç önemi yok beyler. Burda gerçekten bir sorun var. Bu sorun en az 30 yıldır tartışılıyor. CHP genel başkanı sayın Kemal KILIÇDAROĞLU demiş ki : “Bu sorunu çözelim” . Sen misin bunu söyleyen. “Bir kaşık suda fırtına”. Nasıl demiş , akil adamlar mı demiş, ne zaman demiş. Akil adamları ilk defa Apo demişmiş. (Sanki akil adamlar demek felsefi bir teori) Apo demeseydi bizim aklımıza nasıl gelirdi. Ne demiş ? Öyle denir miymiş? ..vs.vs. Kim demiş? Kim der! Birinci sayfadan haber yazanlar , bu programdan nasıl reyting yapsam diyenler, yarın konuyu köşeme taşısamda ücretini cebime atsam diye düşünenler. Yani söyliyenler bizim akil çocuklar.
 
Kardeşim sayın KILIÇDAROĞLU kötü bir şey mi demiş, problemi çözelim demiş. Ve bunu için de görüşünün arkasında durmuş. Ne var bunda ? Bunda bir şeyler var. İstiyormusunuz, istiyormuş gibi mi yapıyorsunuz. Sorunu gerçekten biliyormusunuz, biliyormuş gibi mi davranıyorsunuz? En azından sayın KILIÇDAROĞLU bunları da bilgisine eklemiş olur. Ne dersiniz ? Ayrıca, unutanlara duyurulur. Sayın KILIÇDAROĞLU toplumsal mutabakatı genel başkan olduğundan buyana dillendiriyor. Söylensin yapılmasına kurulursanız, anlamanız biraz geç olur. Eee o da normal.
 
Peki çözülmek istenilen sorun ne menem bir şeydir ne zaman ortaya çıkmıştır. Nasıl ortaya çıkmıştır. Çözüm yöntemleri varmıdır, birden fazlamıdır bilmek lazım. Mesele ne? Azınlık- kürt –ulusal meselesi mi? Ne zaman ortaya çıkmıştır. 12 Eylül 1980. O zaman sorun neydi ? Kominizm tehlikesi. Peki sorun çözüldü mü? Çözüldü. Nasıl çözüldü, kimlerin lehine çözüldü. Kimler bu tarihlerde öldürüldü, kimler o tarihlerde doğdu. Sorunu kim çözdü ? Kenan EVREN mi ? (Bir devlet memurunda nasıl bir yetki varsa.) Peki ama gerçekten sorun çözülebildi mi? Tabi ki hayır. Kaportayı düzeltirken, motoru yaktı. İyi ama motor içerden mi yakıldı, dışarıdan birileri mi yaktı ? Tabi ki motoru dışarıdan birileri yaktı. Bu motoru yakan da sizin utanıpta bir türlü  adını söyleyemediğiniz Amerikan emperyalistleri. Amaçları da bu bölgede ileri bir karakol kurmak. Beyler sorun büyük. Bu sorunun çözülmesi lazım. İster toplumsal mütabakatla, isterseniz kolluk kuvvetleri ile.Ama şunu da unutmayın öldürmekle de adam bitmez. Sorunu çözün. Ama lütfen ülkenin lehine olsun. Çanlar kimin lehine çalacak bakak görek…