havadurum

Gülnur YILDIRIM

1778
KADINIM İNSAN OLMAK İSTİYORUM
 
Olayları neden – sonuç içerisinde irdelemek , onlara bilimsel çözüm yöntemleri bulabilmek ancak ve ancak diyalektik bir bakış açısı kazanmakla mümkündür.Diyalektik bakış açısı olmadan bulunan çözümler, yalnızca sorunlara ötelemek olur.Koru külle kapatmak kömürün içten içe yanmasını engellemez. Kapitalizmin insanlara açtığı sorunlara feodal bir mantıkla çözemezsiniz.Sorunu yaratan kapitalizm, yarattığı sorunu niçin çözsün.Bu da olayın başka bir yönü.
 
Dün Bursa’da genç bir kadın ve annesi sokak ortasında kocası tarafından kurşuna dizilerek öldürüldü.2002 yılında 66 olan kadın cinayeti yıllara göre yüzde yüzden fazla bir artışla 2009 yılında 1011’e ulaşmıştır. Başka bir deyişle 2002 den 2009 ‘a kadın cinayetlerindeki artış % 140 olmuştur.Bu cinayetler giderek de artmaktadır. Yani savcı ve hakimlere konuyla ilgili verdiğiniz eğitim, kolluk kuvvetleriyle sağladığınız destek işe yaramamıştır. Ölen ben öldüren ben siz hakim ve savcıları eğitiyorsunuz. Cezai yaptırımları arttırmak, yeni yasalar koymak, kadın bakanlıkları, kadın dernekleri, sığınma evleri kurmak da çözüm olmamıştır.Olması da mümkün değildir.Çünkü sizin her türlü müdahaleniz soruna değil sonuca olmaktadır. Kadınları zorla siyasete sokmakta soruna çözüm değildir.Bırakın işi bilen yapsın. Kim siyasetçi, kim genetikçi, kim öğretmen, doktor olmak istiyorsa kendisi olsun. Birine bir işi zorlayarak yaptırırsanız o alandaki hizmet kalitesinin düşmesine neden olursunuz. Zaten yaptığınız işlerin inandırıcılığı da yoktur. Eğer bütün bu yaptıklarınız inandırıcı olsaydı, şiddete maruz kalan kadınların hepsi kapınız çalmak için sıraya girerdi. Halbuki şiddete maruz kalmış bu kadınların % 92’sinin size müracaatı bile olmamıştır. Bırakın sonuçlarla uğraşmayı , sorunları çözün ! Sorunları çözün ki daha fazla ölmeyelim. Sorunları çözün ki bizlere yeni cezaevleri yapmak zorunda kalmayın.
 
Sorunun ne olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz? Sorun genetik.Kromozomlarda ortaya çıkan bazı anormallikler doğuştan insanı öldürme meyilli yapabilir. Bırakın sağda-solda insancıl nutuklar atmayı siz susun, bilim konuşsun.
 
Sorunun ne olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz? Sorun ekonomik. İnsanların önce ekonomileri sonra sağlıkları bozulur. Ruh halleri bozulursa cinnet geçirirler, çocuklarını keserler, karılarını öldürürler . İnsanların ekonomik sorunlarını çözün!
 
Sorunun ne olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz? Sorun feodalite. Erkek egemen toplumlarda, erkeğin ailesinden ve çevresinden aldığı eğitim, kadın üzerinde hak sahibi olduğu algısını yaratır.Bilinci bu şekilde oluşmuş kişiler için kadın cinsel objedir, ekonomik olarak köledir. Erkek; evin reisi, kadının efendisidir.Bu durumda kadının bilinçsiz başkaldırısı, erkeğin egemenliğini ortadan kaldırır. Erkeğin efendiliğini (diktatörlüğünü) kaybetmesi kadının sonunu hazırlar. Feodal mantaliteyi ortadan kaldırın.
Sorunun ne olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz? Sorun eğitim, sorun okuma yazma öğretmeyi eğitim sanma. Kadının insan olduğunu kavrayamama, sorun kadına sinsice verilen roller. Galeride şık bir otomobilin yanında duran mini etekli kız, ev kadını, iyi anne, özverili kadın, sexi kadın, namuslu kadın, ahlaksız kadın.Önüne ne sıfat koyarsanız koyun, hangi rol üstlendirirseniz üstlendirin isterseniz kafasını gözünü sarın, isterseniz gazetelerinize çıplak pozlar verdirin. Onlar kadın. Sorun da bu. Onların insan değil kadın olmaları. Beynimdeki çıplak kadını öldürün. Birlikte yaşadığım insan olsun. Sorunu çözün, sonucu değil.