havadurum

Gülnur YILDIRIM

1858
BİRİLERİ BUNLARI TEDAVİ ETTİRSİN
 
Bir bilim adamı düşünün ki savaş çığırtkanlığı yapsın,bir bilim adamı düşünün ki savaş çıkmadığı için telaşla sağa sola saldırsın, kapı kapı dolaşıp savaş tam tamları çalsın.Bir bilim adamı düşünün ki hele hele bizim gibi ülkeler için düşünün ki savaşın bizim için bir yıkım olduğunu bilmesin, savaşın açlık, ölüm ve gözyaşı olduğunu bilmesin.Böyle zavallılara bilim adamı denirmi bilmem ama, bu 12 Eylül çocuklarını üniversiteye alıp bilim adamı yapan bilim adamlarına dense dense kaydırıkuppakatör denir, bunu bilirim.Sözümün kime olduğunu onlar iyi bilirler.Onlar mı kim? Onlar bir gecede Kenan Evren’in talimatı ile onun organı olan YÖK tarafından yine bir gecede bilim adamı olanlar.Yani akşam yatıp da sabahleyin doçent ve profesör olarak kalkanlar.
 
İşte malzeme bu. Bazı siyasiler üniversite konusu diye diye ‘dillerinde tüy bitti’.Kardeşim bu şekilde bilim adamı olmuş ve üniversiteyi elma kurdu gibi sarmış (gerçek bilim adamlarını bunlardan ayırıyorum) bir üniversiteden ve onun bilim adamlarından çıksa çıksa tek bir ses çıkar. O da ‘savaş’tır.
Hadi bu şanlı şöhretli bilim adamlarımız şöyle dursun ya görevi yaşatmak olan hem de dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeksizin sadece yaşatmak için yemin etmiş bir hekimin savaşı savunmasına ne demeli. Doktor doktor eğer savaş ölüm demek, kan demek, kopuk bacak kırık kol demek, bu da kendine para demek olarak düşünüyorsan avucunu yalarsın. Sonra yaptığın mesai, uykusuz kaldığın geceler yanına kar kalmasın.
 
Tabi ki burada gecesini gündüzüne katan etik kurallara bağlı hekimlere ne de işinin bilimsel çalışma olduğunu bilen bunun için iyi niyetle az imkanla çalışan bilim adamlarına değil sözüm.
Allah sizin çocuklarınızı yukarıda bahsettiğim bilim adamlarından, herkesin sağlığını da böyle hekimlerden korusun. Sesimi duyan varsa lütfen bunları tedavi ettirsin.