havadurum

Gülpınarlılar direnişe 6'ıncı gününde de devam etti...

390

 Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyünde Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin başlattığı Jeotermal Enerji Santrali (JESJ) sondaj çalışmasına karşı direnişe geçen köylülerin nöbeti 6’ıncı gününe girdi. Sondaj alanını kamp alanına çeviren Gülpınarlılar, nöbetlerini türküler ve oyunlarla sürdürüyor. Nöbetlerine de 6’ncı günde devam eden Gülpınarlılar, destek için gelen konuklarını ise nöbet alanında misafir ediyor. Gülpınarlılar, zeytinliklerinde sondaja izin vermeyeceklerini de yinelediler. 

 
Nöbetler gecede devam ediyor
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyünde, zeytinlik alanlarında yapılmak istenen JES’lere karşı tepkiler durmuyor. Geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde tepki ile karşılaşan “Zeytinin Talan Yasası” olarak ifade edilen yasanın tartışıldığı süreçte, çalışmalarına hız kazandıran Pınarkale Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, Ramazan Bayramı’nda faaliyete geçirdiği sondaj çalışmaları yöre halkının tepkisiyle karşılaşmıştı. Sondaj alanına giderek çalışmaları durduran Gülpınarlılar, zeytin alanlarında sondaja asla izin vermeyeceklerini belirterek, nöbet eylemlerine başladı. Gülpınarlılar, nöbetlerine türküler ve oyunlarla 6’ıncı günde de devam etti. 
 
Destekler gelmeye devam ediyor
Aynı zamanda çevre köylerden ve kurumlardan da destek alan Gülpınarlılar’ın mücadelesi artarak devam ederken, desteğe gelenleri nöbet tutukları kamp alanında misafir etmeye devam ediyor. Gülpınarlılar, yaptıkları açıklamada önümüzdeki günlerde Çanakkale’den de birçok çevre ve kadın derneklerinin, destek için gelmeye devam edeceğini belirtti.            (Eren Aşnaz)
Paylaş