havadurum

Gülpınarlılar zeytinini bırakmıyor

216

Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin başlattığı Jeotermal Enerji Santrali (JES);’e karşı başlatılan nöbet eylemleri devam ediyor. Gülpınarlılar, geçtiğimiz cumartesi günü sondajın yapıldığı alana giderek çalışmaları durdurmuştu. 24 saat boyunca nöbet tutan vatandaşlar, hiçbir şekilde sondaj çalışması istemediklerini yinelediler.

 
Ne olmuştu 
Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Ayvacık Gülpınar Köyü’nde başlattığı Jeotermal Enerji Santrali çalışmaları başlatılmıştı. Gülpınar halkı, sondaj çalışmaların zeytinlik alan içerisinde yapılmasına karşı çıkmış ve konuyu mahkemeye taşımıştı. Firma, mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen, çalışmalarına devam etmişti. Çalışmalar sırasında yüze yakın zeytin ağacının kesildiği ve çalışmaların zeytinlere zarar vermesi sebebi ile geçtiğimiz cumartesi günü sondaj alanına giderek çalışmaları durdurmuştu. Vatandaşlar, cumartesi günü başlayan nöbet eylemlerine devam ediyor.
 
Gülpılarlılara destek devam ediyor
Gülpınar halkının geçtiğimiz cumartesi günü başlattıkları nöbet eylemlerine çevre köyler ve kurumlarda destek verdi. Çevre köyler ve kurumların desteğe gelemsi ile sondaj alanı panayır alanına döndü. Her gün sondaj alanında buluşan vatandaşlar, bekleyişlerini türküler ve oyunlarla sürdürüyor. Alanı kamp alanı haline getiren Gülpınarlılar, aynı zamanda tüm çevrecileri ve duyarlı vatandaşları kendilerine destek vermeye çağırıyor.  (Eren Aşnaz)
Paylaş