havadurum

Güneşhan; "Birlik ve beraberliği mutlak suretle sağlayacağım"

942

 CHP İl Kongresi 7 Ocak Pazar günü gerçekleşecek. CHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan tek isim İsmet Güneşhan, kongre sürecini, Çanakkale ve CHP için gerçekleştirmek istediklerini ve başkanlığa seçildiği takdirde 2019 seçimlerine giden süreçte çizdikleri yol haritasını gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıkladı. Mevcut sürecin Cumhuriyet tarihinin en önemli süreçlerinden biri olduğunu ifade eden Güneşhan;  “Cumhuriyet Halk Partisinde kongreler süreci başladı. İlçe kongrelerimizi bitirdik, Pazar günü de il kongremizi yapacağız daha sonra da 3-4 Şubat tarihlerinde büyük kurultayımızı Ankara’da yaparak Cumhuriyet Halk Partisi yeni kadroları ile önümüzdeki döneme yönelik çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürecek. Önümüzdeki süreç, Cumhuriyet tarihinin en önemli süreçlerinden bir tanesi olacak. 2019 yılında yapılacak olan önce yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri Cumhuriyet tarihinin en önemli süreçlerinden biri olup Laik, Demokratik bir Hukuk Cumhuriyeti olan Türkiye Cumhuriyeti için bir kırılma noktası olacak. Çünkü burada halkımız bir şeye karar verecek ya Parlamenter, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti diyecek ya da tek adam rejimi diyecek. Tek adam rejimi, beraberinde otoriter bir yönetim yapısı daha da diktatörlüğe doğru gidecek olan bir yönetim yapısını halkımız değerlendirip kararını verecek. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın ulusal kurtuluş mücadelesi ile birlikte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize çizdiği yönde hareket etmesi için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

  
“2019’da yerel seçimlerinde başarılı olmak zorundayız”
Türkiye’nin şu anda çok kötü yönetilmekte olduğunu ve 2019 seçimlerinin Cumhuriyet için çok önemli olduğunu dile getiren Güneşhan; “Cumhuriyet tarihinin en basiretsiz yönetimi ile karşı karşıya bulunmaktayız. İçerde ve dışlarda birçok problemlerimiz var. Özellikle uluslararası alanda hiçbir saygınlığımız kalmadı, hiçbir itibarımız kalmadı. Oysa bu ülke kurulduğunda Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ gibi son derece önemli bir söylemi vardı. Bu çerçeve içerisinde Türkiye, bu iktidara kadar bu anlayışını, bu görüşünü, bu düşüncesini gerçekleştirmişti. Avrupa’da taş taş üstünde kalmayan 2’inci dünya savaşında tarafsız kalmıştı İran-Irak savaşında tarafsız kalmıştı, körfez krizinde tarafsız kalmıştı ama sön dönem AKP ve saray iktidarında maalesef Türkiye taraf olmuştur ve taraf olması sonucu bugün ciddi sıkıntıları, ciddi problemleri yaşamaktadır. Ekonomik olarak sıkıntılar çok fazla. Kültür, sanat, eğitim anlamında ciddi sıkıntılar, sorunlar var. Tüm bunları aşabilmenin yörüngesinden çıkmış olan Türkiye’nin yörüngesine oturabilmesi için elimizdeki tek şans 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Eğer yerel seçimlerde başarılı olursak Kasım ayında yapılacak olan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılı oluruz. Burada birinci derece öncelikli görev, CHP’ye düşüyor. Çünkü CHP, bu ülkeyi kuran partidir. Bu derece önemli bir misyona sahip olan partinin bu cumhuriyeti ve bu ülkeyi de korumak, kollamak, geliştirmek ve sürdürmek de en önemli görevlerinden bir tanesidir. Biz de Pazar günü yapılacak olan il kongresinde göreve gelirsek birinci görevimiz 2019’daki yerel seçimler olacaktır” dedi.
  
“Yerel Yönetimler Çalıştayı yapıp yerel yönetimler politikasını belirleyeceğiz”
Yaklaşan seçimler için öncelikle Çanakkale’de ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’ yapacaklarını söyleyen Güneşhan; “Bu bizim için çok önemli. Hem Çanakkale’nin önümüzdeki dönemde büyükşehir olma ihtimali çok yüksek dolayısıyla kentimizi, partimizi bu büyükşehir çalışmalarına göre hazırlamak zorundayız. Bununla ilgili olarak işin uzmanlarını ve deneyim sahibi olan arkadaşları çağırıp genel merkezimizin de desteğiyle birlikte bir Yerel Yönetimler Çalıştayı yapıp Çanakkale il örgütünü yerel yönetimler politikasını belirleyeceğiz. Sonraki süreçte mutlaka üyelerimizle, sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarımızla referandumda hayır veren hayır bloğuyla daha yakın ilişkilerimiz olacak, onlarla ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Kendimizi hep beraber 2019’daki seçimlere hazırlayacağız” dedi.
 
“Tüm partilileri kucaklayacağız”
İl Başkanlığı döneminde artık parti içerisinde ayrışmaların gözlemlenmeyeceğini belirten Güneşhan; “Bir başka önemli konu yani partimizde birlik ve beraberliği mutlak suretle sağlayacağız. Bundan sonra CHP’de farklı ayrışmalar gözlenmeyecek, tüm partilileri kucaklayacağız. Partimizin hem yerelde hem de genelde zaten yerelde iktidarız yerelde daha da başarılı olmak için hep beraber çalışacağız. Bunun için de başta üyelerimiz olmak için tüm seçmen ile bir araya gelip onlarla bütünleşeceğiz. Ben şuana kadar tek aday olmama rağmen tüm ilçeleri ziyaret ediyorum, tüm delegeler ile bir araya geliyorum. Ülkenin sıkıntılarını ve önümüzdeki döneme yönelik yapmamız gereken çalışmaları konuşuyoruz. Biz ilçelerimizde de CHP’ye yakışır bir şekilde kongre süreci yaşadık. Tüm ilçeler, yeni yönetim yapıları ile daha heyecanlı, daha istekli, daha arzulu, daha enerjik bir konumları var. Önümüzdeki dönemlerde olası bir başarısızlıkta Türkiye’nin hangi konuma geleceğini bildiğimiz için tüm örgütlerimiz üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacak olmanın heyecanını kendilerinde görüyorum. Ben eğer yönetime gelirsem parti içindeki sorunları kesinlikle sona erdireceğim. Partideki birlik ve beraberliği sağlayacağım. Bu söz ve söylem olarak değil yapacağımız çalışmalar ile uygulamalar ile olacak.
 
“Tek gücümüz parti üyelerimiz”
Ellerindeki tek gücün parti üyeleri olduğunu ifade eden Güneşhan son olarak; “Tüm parti üyelerimizi daha aktif hale getireceğiz, onlar ile ortak projeler geliştireceğiz. Parti üyelerimize sadece ihtiyaç olduğu anlarda değil diğer zamanlarda da görevler vereceğiz, iç içe olacağız çünkü bizim arkamızda ne medya gücü var ne gazete var ne televizyon var ne iş adamı var ne de sermaye var. Bizim  tek gücümüz parti üyelerimizdir. Biz o parti üyelerimizi harekete geçirdiğimiz zaman başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok. Çanakkale il düzeyinde 15 bine yakın parti üyemiz var bu ciddi bir sayı, çok nitelikli arkadaşlarımız  var önemli olan onları ayağa kaldırıp harekete geçirmek bu da yönetimlerin işi bu da izlenecek yollarla takip edilecek politikalarla ortaya çıkar bu çok önemli. Mutlak suretle bunu da yapacağız. 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Çanakkale il düzeyinde çok başarılı olacağız çünkü konjektör de yavaş yavaş buna gidiyor. Nasıl 1989 yerel seçimlerinde başarılı olduysak SHP olarak 50’nin üzerinde belediye başkanlığı 8 büyük şehirden 6’sını kazandıysak biz 2019 yılındaki yerel seçimlerde de çok başarılı olacağız. Tabi biz il yönetimi olarak göreve geldiğimizde birinci öncelikli görevimiz sorumluluğumuz Çanakkale’dir. Daha sonra Türkiye’deki elde edeceğimiz başarıya katkı sağlamaktır. Ben Çanakkale’de açık ara 1’inci parti olarak iktidar olacağımıza inanıyorum, buna inancım da sonsuz. Seçilen yönetimler ile birlikte, ilçe örgütleriyle birlikte biz bunu başaracağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş