havadurum

Güneşhan; "Eğilim yoklamasını, tüm ilçe başkanlarımızla talep edeceğiz"

623

 CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İl ve İlçe Örgütleri olarak Milletvekili aday sıralamalarının eğilim yoklaması’ ile belirlenmesi taleplerini yeniledi. İl Danışma Kurulu toplantısında çıkan karar neticesinde ‘eğilim yoklaması’ taleplerine Parti Genel Merkezi’nden tüm İlçe Başkanları ile beraber talep edeceklerini söyledi. Güneşhan, konu ile ilgili açıklamasında; “Zaman çok daraldı bu olmasa bir mutlaka ama mutlaka tüm ilçe Başkanlarımız ile bir araya gelip oturup bir değerlendirme yapıp Çanakkale örgütünün görüşünü Ankara’ya yansıtacağız” dedi.

 
“Genel Merkezimizin olur izninin olması lazım”
CHP olarak her zaman için ön seçimden ve parti içi demokrasinin işletilmesinden yana tavır koymuş olan bir siyasi parti olduklarını ifade eden Güneşhan; “Sizlerde takdir edersiniz ki baskınında ötesinde ne söylenebilirse o şekilde kısa bir takvim içerisinde seçimler olacak. Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz Çanakkale İl Danışma Kurulu toplantısı yaptık. Bu toplantı sonrasında Genel Merkeze ön seçim yapılması ile ilgili talepte bulunulması ile ilgili bir karar çıktı. Tabii ki bunun takdiri Genel Merkez tarafından yapılacaktır. Gerekli iznin verilmesi ile bir ‘eğilim yoklaması’ şeklinde gayri resmi bir seçim yapılacak. Genel Merkezimizin bir olur izninin olması lazım. Bunu biz, tüm İlçe Başkanlarımız ile birlikte talep edeceğiz” dedi.
  
“Örgüt iradesi mutlaka yansımalı”
Tüm ilçe Başkanları ile bir değerlendirme yaparak, Çanakkale örgütünün görüşünü Ankara’ya yansıtacaklarını dile getiren Güneşhan; “Bu şekilde olması için gayret göstereceğiz. Ancak çok güç koşullar altında yapılan bir seçim sürecinde ve yol ayrımında olan bir ülkedeyiz. Bu ülkenin yönetim yapısı değişti. Şu anda ülkenin başına geçecek kişiyi seçeceğiz. Bu kişinin doğru kişi olması lazım. Bizlerin öncelikli görevi, kimin Milletvekili olacağı, kimin hangi sıradan aday olacağından ziyade doğru adayı bulup, o doğru adayı yönetimin başına geçirmek olmalıdır. Ebetteki Genel Seçimler ve Milletvekillerinde alacağımız çoğunlukta önemli. Çünkü bu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyecektir. Ancak dediğim gibi Çanakkale’deki sıralamayı bir iki kişi oturup yazarak Ankara’dan onaylatmamalı. Mutlaka örgüt iradesinin oluştuğu, yansıdığı bir liste olacaktır” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş