havadurum

Güneşhan; "Halkımız bu sefer 'tamam' diyecektir"

583

 CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, seçim sürecindeki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.   CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Edirne’de dün gerçekleştirdiği mitingi değerlendiren Güneşhan; “24 Haziran seçim sonuçları belli olmuştur. Bu sefer halkımız, yurttaşlarımız, seçmenlerimiz ‘tamam’ diyeceklerdir” dedi. İyi Partiye gönderilen 15 Milletvekilinin CHP’ye geri dönmesini değerlendiren Güneşhan, buradaki amaçlarının tabanı olan bir siyasi partinin seçimlere girmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. 16 yıllık iktidarı boyunca AKP’nin ilk kez seçim ekonomisi uyguladığını ifade eden Güneşhan, AKP’nin artık ülkeyi yönetemez hale geldiğini ifade etti. Güneşhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayları için imza atanları FETÖ’cü olarak nitelendirmesi ile ilgili olarak ise; “Önce yanlarındakine baksınlar. En büyük FETÖ’cü onlar biliyorsunuz. Siyasi ayağını onlar oluşturuyorlar. Bunu Türkiye’de herkes biliyor” dedi.

 
“Adayımızın görkemli bir mitingi vardı”
CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Edirne’de gerçekleştirdiği mitingi değerlendiren Güneşhan; “Bildiğiniz gibi 24 Haziran 2018 tarihinde genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz var. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir. Dün de Edirne’de Cumhurbaşkanı adayımızın görkemli bir mitingi vardı. Çanakkale İl Örgütü olarak bu mitinge katıldık. Halkımızın o coşkusunu ve heyecanını görünce 24 Haziran seçim sonuçları belli olmuştur. Bu sefer halkımız, yurttaşlarımız, seçmenlerimiz Tamam diyeceklerdir. Önümüzdeki süreçte soysal demokrat anlayışın ülkeyi yönetmesine ve Parlamenter sisteme geri dönmesi için görev verecektir” dedi.
 
“Demokrasinin gelişmesi için çaba gösteren bir partiyiz”
İyi Partiye gönderilen 15 Milletvekilinin CHP’ye geri dönmesi ile ilgili konuşan İl Başkanı Güneşhan; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman demokrasiden yana olmuş ve demokrasinin gelişmesi için çaba gösteren bir partiyiz. Geçtiğimiz dönemlerde birçok siyasi partilere ve Genel Başkanlarına yapıldığı gibi Türkiye’deki siyasi partilerin seçimlere girebilmesi için 15 Milletvekili arkadaşımızın İyi Partiye geçmesine olanak sağlanmış, fırsat verilmiştir. Buradaki amacımız; halkta karşılığı ve tabanı olan bir siyasi partinin seçimlere girmesini sağlamaktı. İyi Parti hepimizin bildiği gibi Türkiye’de örgütlenmesini tamamlamış ama mevcut iktidarın İyi Parti’nin seçimlere girememesi sağlayıp kendisine bir fırsat oluşturma düşüncesi vardı. CHP olarak biz bu oyunu bozduk. İyi Parti bugün artık seçimlere doğrudan katılabilmek durumundadır. Dolayısıyla İyi Partiye giden arkadaşlarımız CHP çatısı altına geri dönmüşlerdir” dedi.

“AKP artık tükenmiştir”
AKP’nin 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP’nin ilan ettiği vaatleri kullandığını dile getiren Güneşhan; “AKP artık tükenmiştir, artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Basiretsiz bir yönetim yapısı ortaya koymuştur. Ülkeyi yönetebilecek becerileri olsaydı veya şartlar ve koşullar iyi olabilseydi Kasım 2019 yılına kadar görev yapabilme durumları vardı. Ama AKP’nin artık bittiğini, tükendiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle 7 Haziran seçimlerinde CHP olarak bizim seçim bildirgemiz çok önemliydi. O gün bizim seçim bildirgemizi eleştiren AKP ve yandaşları o günden bugüne kadar bizim seçim bildirgelerimizde ortaya koyduğumuz, vaat ettiğimiz şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Ortaya koyabildikleri başka bir şey yoktur. Bizim o gün her bayramda 1 maaş ikramiye sözümüzü bugün AKP sadece bu yılki iki dini bayramda bin TL vereceklerini söylüyorlar. Biliyorsunuz taşeron firmalarda çalışan işçilerimizin kadroya geçirilmesini de o dönemde bizler önermiştik. O zaman bizlere birçok laf söyleyen AKP iktidarı bugün tam olmasa da kısmen taşeron firmalarda çalışanları çalıştıkları kurumların şirketlerine kadroya geçirilmesini sağlamıştır. Bu da yine CHP programında olan bir vaatlerden bir tanesiydi. Bunlar gibi birçok 7 Haziran seçimleri öncesinde ilan ettiğimiz programları uygulamaya koyuyorlar” dedi.
 
“Bu tür suçlamalarda bulunmaları söyleyecek başka şeyleri olmadığından”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayları imza atan vatandaşları FETÖ’cülük ile itham etmesini eleştiren Güneşhan; “MHP Genel Başkanı mı diyeyim yoksa AKP’nin basın sözcüsü mü diyeyim, kendi ittifak grubu dışında diğer siyasi partilere oy verecek olanları biliyorsunuz FETÖ’cü olmakla, PKK’lı olmakla suçladı. Oysa bunları çok uzak yerlerde aramasına gerek yoktu. Hemen yanı başında, beraber olduğu siyasi partiye baksınlar. En büyük FETÖ’cü onlar biliyorsunuz. Siyasi ayağını onlar oluşturuyorlar. Bunu Türkiye’de herkes biliyor. Bu tür suçlamalarda bulunmaları tamamen söyleyecek başka şeyleri olmadığındandır. Ama halkımız, vatandaşlarımız kimin FETÖ’cü olduğunu, daha düne kadar kime hangi ağır lafları kullandığını ve bu söylediği lafları yutarak yine o insanlarla beraber olduğunu çok iyi biliyorlar.  Benim her zaman söylediğim bir şey var; bu dünyanın en zalim, en gaddar insanı bile yaşamının sonuna geldiğinde son kez kötülük yaptığı insanlara iyilik yapmak ister. Bunlarda seçimleri Kasım 2019’dan 24 Haziran 2018 tarihine alırken, bu ülkeye büyük bir iyilik yapmış oluyorlar. Kasım 2019’a kadar sıkıntı çekecek olan insanlarımıza seçimleri öne aldırarak büyük bir iyilik yapmış oldular” dedi 
(Eren Aşnaz)
Paylaş