havadurum

Güneşhan "Heyecanımız yüksek, gençliğimiz, inancımız, enerjimiz var"

1508

 Siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, STK, oda ve dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında başta siyasi partiler olmak üzere STK, oda ve dernek temsilcileri tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Tören kapsamında konuşma yapan CHP İl Başkanı Güneşhan; “Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 100 yıl önce ülkenin kurtuluş meşalesini yakmak ve Ulusal Kurtuluş savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıktı. 19 Mayıs 1919`da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları, en karanlık ve zorlu günlerde başlattıkları ulusal kurtuluş mücadelesini laik, demokratik bir Cumhuriyet ile taçlandırmışlardır” dedi. 

 
“19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir”
CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Ulu Önder Atatürk`ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla halkımız özgürlüğe ve bağımsızlığa duyduğu inanç ile boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu bağlamda 19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. 19 Mayıs bayramını her türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise;  özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen, Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceğini hazmedemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Tek adam rejimini kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp edenler, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini devam ettirmeyi düşünenler, amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen her türlü gerici, bölücü ve yıkıcı saldırılara karşı halkımız her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı. 
 
“Bu yolu asla yalnız yürümeyeceğiz”
CHP İl Başkanı Güneşhan; “Biz, adalete susamış, demokrasiye inancı tam Türk milletiyiz. Bu milletin özgürlüklerine, demokrasisine, kimse ama kimse engel olamaz. Bugün bu ülkede karar vericiler, gaflet, dalalet ve hatta ihanet içinde olabilirler. Ama biz, özgürlüklerimizden, laik, demokratik hukuk cumhuriyetimizden asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Bir avuç kendini bilmez insan istedi diye, bu ülkenin değerleri olan demokrasiyi, özgürlükleri, cumhuriyeti yok ettirmeyeceğiz. Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var, insancımız var, enerjimiz var. Biz bu yolu yürürken, asla yalnız yürümeyeceğiz. 82 milyon yurttaşımızla, vatandaşımızla beraber yürüyeceğiz. Her şey güzel olacak ama her şey, çok güzel olacak. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi ve bu bayramı gençlerimize emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Büyük Atatürk`ün ‘Bütün ümidim sizlerdedir’ dediği, özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyorum” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş