havadurum

Güneşhan "Kendini komik duruma düşürmüştür"

1031

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçıdaroğlu’nun Çanakkale ziyareti sonrası AKP İl Başkanı Gültenkin Yıldız açıklamada bulunmuş, Kılıçdaroğlu’nun Biga’da açılışını yaptığı alanların, AKP döneminde yapıldığını ifade etmişti. Yıldız açıklamasında; "2015 yılında Kılıçdaroğlu`na selefi AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özkan`ın yaptığı belediye hizmet binasını açtıran CHP`li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Kılıçdaroğlu`na, bu kez de AK Parti döneminde yapılan kapalı pazar yerinin açılışını yaptırdı. İsmail Işık gerekli bakım ve onarımlarını yapmadığı için pazar yerinin çatısı çöktü, 500 bin TL tadilat ile hallolacak iş 12 milyon 500 bin TL`ye mal oldu. Bigalının cebinden 12 milyon TL fazla para çıktı, pazarcı esnafı karda kışta iki yıl mağdur oldu` dememesidir. Anlaşılan o ki CHP`nin yeni sloganı ‘AK Parti yapar, Kılıçdaroğlu açar’ olmuştur” ifadelerine yer vermişti. Yıldız’ın açıklamalarına CHP İl Başkanı Güneşhan’dan cevap geldi. Güneşhan, Yıldız’ın Kılıçdaroğlu ziyaretinin yarattığı motivasyondan etkilendiği için kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdiğini belirtti. AKP döneminde yapılan tüm Kapalı Pazar Yerlerinin hava şartlarına dayanamayarak, çöktüğünü belirten Güneşhan; “Çökme riski barındırdığı artık bilinen yapı, 10 Ağustos 2017 tarihinde 9 ayrı firmanın katılımı ile ihale edilerek 15 milyon lira bütçe ile yapımı tamamlanmış ve bunun 13 milyon lirasını Biga Belediyesi bütçesinden karşılanmıştır” dedi. CHP İl Başkanı Güneşhan; “2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde Sayın Genel Başkan’ın ziyaretleri partimize güç ve motivasyon sağlamıştır. Çanakkale ‘de tüm ilçe ve beldelerimizde Cumhuriyet Halk Partisi‘nin başarılı olacağına dair inancımız daha da artmıştır.  İktidar partisi Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın bu durumdan ürkmesi, paniğe kapılması sebebi ile olmalı ki Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri hakkında kamuoyuna yanlış bazı açıklamalarda bulunmuştur” dedi.

 
“Pazar yeri, Biga Belediyesi’nin 13 Milyonluk ödeneği ile yapıldı”
Zarar gören Pazar yerinin Biga Belediye Başkanı Işık tarafından 13 Milyon TL’si ödenerek yeniden yapıldığını belirten Güneşhan; “Gültekin Yıldız‘ın sözünü ettiği Kapalı Pazar Yerinin AK Partili Belediye döneminde bölgenin iklim şartları dikkate alınmadan, yoğun kar yağışında kolayca çökebilen uzay çatı sistemi ile yapılmıştır. Gönen’de, Konya’da, Biga’da kapalı pazaryerlerinde hatta İstanbul Teknik Üniversitesi stadyumunda bile çatılarda çökmelerin yaşandığı bir dönemde Biga Kapalı Pazaryeri’nin çatısının da bir bölümü çökmüştür. Mevcut hali ile onarımı yapıldığında çökme riski barındırdığı artık bilinen yapı, 10 Ağustos 2017 tarihinde 9 ayrı firmanın katılımı ile ihale edilerek 15 milyon lira bütçe ile yapımı tamamlanmış ve bunun 13 milyon lirasını Biga Belediyesi bütçesinden karşılanmıştır. AKP ‘li Belediye Başkanı’nın hizmet verdiği bir önceki dönemde pazar esnafına kiralama yöntemi ile verilen tezgahlar şimdi ücretsiz olarak tahsis edilmektedir.  Bu bilgiler ışığında, Biga halkının maddi kaynaklarını kimlerin heba ettiğini kamuoyunun değerlendireceğine inanıyorum” dedi.
 
“Yıldız, kendisini komik duruma düşürmüştür”
Güneşhan, Yıldız’ın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine ise; “Son dönemde İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek yapılan tüm kamu binalarının daha ilk günden akan çatıları su basan, bodrum katları da başta o kurumlarda çalışan vatandaşlarımız olmak üzere üzüntü ile karşılanmaktadır. İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın kendi mensubu olduğu siyasi parti geleneğinden alışa geldiği lüks harcamalar yaparak, yazlık ve kışlık saraylar hatta uçan saraylar içinde yaşayarak ülkeyi yönetme hallerini çok normalleştirmiş olmalı ki, 1 günlüğüne kiralanan uçak ile şehrimize gelen ve dönen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel jet uçağı ile seyahat ettiği yönünde yanlış veya yalan açıklamalarda bulunarak kendisini bir kez daha komik duruma düşürmüştür” şeklinde cevap verdi.
(Haber Merkezi)
Paylaş