havadurum

Güneşhan; "Türkiye'yi tekrar rahatlatacağız"

1007

 CHP İl Kongresinde tek aday İsmet Güneşhan, yeni yönetimi ile beraber CHP İl Başkanı olarak seçildi. Yeni İl Başkanı Güneşhan ve yönetimi, dün mazbatalarını alarak CHP İl Binasında yapılan devir teslim töreni ile görevlerinin başına resmen geçtiler. İlk olarak Adliye binasından seçim sonuçlarının tasdiki olan mazbata, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Yönetim Kurulu tarafından teslim alındı. Mazbatasını alan CHP İl Başkanı Güneşhan burada yaptığı açıklamada; “Pazar günü İl Kongremizi yaptık ve bugün de mazbatamızı aldık. Artık bundan sonra iki yıl Cumhuriyet Halk Partisinde görev alacağız. Biz de partimizi hem yerel hem de genel seçimlerde açık ara birinci parti yapmak için tüm partililerimizle, ilçe başkanlarımızla, belediye başkanımızla birlikte çalışacağız. Bu zorlu bir süreç, zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem de CHP’ye büyük görevler düşüyor. Dolayısıyla biz yöneticilere de görevler düşüyor ki sadece partililerimizle değil tüm seçmenlerimizle demokrasiye, hukuka ve laikliğe inanan herkesle beraber olup Türkiye’yi tekrar rahatlatacağız” dedi. 

 
“CHP gibi köklü bir partide görev almak onurlu ve erdemli bir iştir”
Mazbatanın alınmasının ardından CHP yeni İl Başkanı Güneşhan ve Yönetim Kurulu devir teslimi töreni için CHP İl binasına geçtiler.  Güneşhan’a görevini devreden eski İl Başkanı Nejat Önder burada yaptığı konuşmada; “Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum. CHP gibi köklü bir partide görev almak onurlu ve erdemli bir iştir. İl Kongresi neticesiyle bu taşın altına elini sokan ve seçilen İsmet Güneşhan ve yönetim kurulunu kutluyorum, kendilerine başarılar diliyorum” dedi.  Önder’in ardından Yönetim Kurulu’na ve üyelere açıklama yapan İl Başkanı Güneşhan; “Çanakkale’de kongreler sürecini bitirdik, 3-4 Şubat’ta da Ankara’da büyük kurultayımızı yaptıktan sonra CHP, 2019’da yapılacak olan yerel seçim, genel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine güven tazelemiş yepyeni enerjik, dinamik bir yönetim yapısıyla hazırlanacaktır. Ben de geçmiş dönemde görev yapmış İl Başkanımıza ve tüm yönetici arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.  
“CHP’nin öncelikli sorumlu olduğumuz Çanakkale’de açık ara birinci parti yapmak için hep beraber çalışacağız.”
Konuşmasına önlerinde zorlu bir süreç olduğunu belirterek başlayan Güneşhan,  CHP’nin zor günlerin partisi olduklarını ifade ederek;  “Biz, tüm üyelerimiz olmak üzere Genel Başkanımız, arkadaşlarımız ile birlikte CHP’nin öncelikli sorumlu olduğumuz Çanakkale’de açık ara birinci parti yapmak için hep beraber çalışacağız. Tüm ilçe örgütlerimizle birlikte Çanakkale’de birlik ve beraberlik içerisinde geçmiş dönemde görev yapmış olan il başkanlarımızla birlikte onların deneyimlerinden ve tecrübelerinden de faydalanarak partimizi yine Çanakkale’de çok daha iyi noktalara getireceğiz. Bunun için de tüm arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hepimize önemli görevler düşüyor. Hepimiz elimizi taşın altına atacağız. Türkiye, şuanda yörüngesinden çıkmış, sağa sola savrulan bir ülke konumunda. Biz Türkiye’yi tekrar çağdaş, demokratik, laik, parlamenter sistemi yörüngesine döndürmek için çaba sarf edeceğiz. Hepimiz Çanakkale’de kavgadan, kaostan, çatışmadan yana değiliz.  Diğer tüm siyasi partiler ile birlikte uyum içerisinde Çanakkale’nin ve ülkenin menfaatleri için ne gerekiyorsa diyalog içerisinde çözmeye çalışacağız. Siyasetten ziyade Çanakkale’nin menfaatleri ve çıkarları bizim için öncelikli olacak. Hepimiz Çanakkale’miz ve ülkemiz için mücadele edeceğiz” dedi. 
(Eren Aşnaz
Seçkin Sağlam)
Paylaş