havadurum

Güneşhan "Yola devam"

1613

 Kongreler takvimini açıklayan CHP’de seçim süreçleri yaklaşıyor. Askıya çıkan üye listeleri 27 Ekim’de kaldırılırken itirazlar da ilçe örgütü tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, kendi adaylığı ile ilgili kararın üyelerle görüşülerek verileceğini belirterek; “Üyelerimiz ile görüşerek, onlardan gelen tepkileri, önerileri ve eleştirileri bu anlamda da değerlendireceğim. Bu yönde bir talep var, doğal olarak eleştiriler de var. Bunların toplamını hep beraber değerlendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Kongre takvimi ve süreci ile ilgili bilgilendirmede bulunan Güneşhan, şu ana kadar net bir adaylık olmadığını belirterek, Uyanık’ın görevine yeniden devam etmesi yönünde temennileri olduğunu ifade etti. Güneşhan, Uyanık’ın adaylığı ile ilgili; “Büyük ihtimalle Ali arkadaşımız tekrar bizlerin desteği ile ilçe başkanı olacak. Kendisine destek veriyoruz ve onun olmasını istiyoruz” dedi. Güneşhan, kendisinin İl Başkanlığı’na yeniden aday olup olmayacağı yönündeki sorumuza ise; “Kongreler, delege seçimleri ve ilçe kongrelerini yaptıktan sonra nihai kararı vereceğiz. Kendi şahsi düşüncem bir dönem daha İl Başkanlık görevini yapmak istiyorum” sözleriyle cevap verdi. 

 
“14 Aralık’ta il kongreleri başlayacak”
Süreçle ilgili bilgilendirmede bulunan Güneşhan;  “Şu anda üye listeleri askıya çıktı ve indi. İtiraz süreci devam ediyor. Varsa itirazlar ilçeye yapıldı. İlçe kararlarını verdi. Şimdi ilçe kararlarına itiraz süreci devam ediyor. Ancak Çanakkale il düzeyinde ciddi bir itiraz söz konusu değil. 8 Kasım’da da delege seçimleri başlayacak, 14 Aralık’a kadar devam edecek. 14’ünde ilçe kongreleri başlayacak. 8 Şubat’ta da il kongreleri başlayacak” dedi. 
 
“Seçimlerin bayram havasında geçmesini temenni ediyoruz”
Seçimlerin bayram havasında geçmesini sağlayacaklarını söyleyen Güneşhan; “Hep söylediğimiz gibi bu delege ve örgüt seçimleri partimizin bayramı ve şölenidir. Partimize yakışır bir şekilde seçimlerin bayram havasında geçmesini temenni ediyoruz ve bunun da böyle olmasını mutlaka sağlayacağız. Önemli olan katılımcı, şeffaf ve demokratik bir yarış olması. Bunun zeminini mutlaka oluşturacağız. Şu anda her şey yolunda gidiyor” dedi.
 
“Uyanık’ın yeniden adaylığına destek veriyoruz”
Şu ana kadar net bir aday açıklaması olmadığını ancak Merkez İlçe Başkanı Uyanık’ın yeniden görevde olması için desteklediklerini ifade eden Güneşhan; “Aday adayları çıkıyor. Kendilerini tartıyorlar. Daha net olarak açıklanan bir isim yok. Genel olarak da bunun için delege seçimleri beklenir. Ama biz, Çanakkale Merkez İlçede Ali başkan ile devam etmeyi arzu ediyoruz. Büyük ihtimalle Ali arkadaşımız tekrar bizlerin desteği ile Merkez İlçe Başkanı olacak. Kendisine destek veriyoruz ve onun olmasını istiyoruz” dedi. 
“İlçe kongrelerini yaptıktan sonra nihai kararı vereceğiz”
Kendisinin yeniden aday olup olmayacağı yönündeki sorumuzu gönlünün bir dönem daha görev yapması yönünde olduğunu belirten Güneşhan; “Kongreler, delege seçimleri ve ilçe kongrelerini yaptıktan sonra nihai kararı vereceğiz. Kendi şahsi düşüncem bir dönem daha ‘İl Başkanlık’ görevini yapmak istiyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş