havadurum

Gururumuz Kadınlar; "Umuttan ağlamayı özlemişiz"

716

 `Çocuk, kadın, hayvan ve doğaya` yapılan katliamlara, şiddete ve tecavüzlere’ karşı, Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz, `3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne` sloganıyla 3 Mart sabah Cumhuriyet Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasının ardından Çanakkale`den Ankara`ya yola çıktılar. 13 gündür yürüyüşlerine devam eden kadınlara desteklerde artarak devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Ankara’ya yürüyen kadınları gündemine aldı. Aynı zamanda resmi twitter hesabından kadınlarla ilgili paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu; “Üç kadın kardeşimiz ‘kadınım. İnsanım. 3 kadın 40 milyon ses’ sloganıyla Çanakkale’den Ankara’ya yola çıktılar. Dilek Taş, Hülya Kurt, Nursel Karagöz. Türkiye’de yaşanan çocuk tecavüzlerini, cinsel istismarları, kadına şiddeti engellemek ve sesimizi herkes duysun diye yürüyorlar” dedi. 

 
“Destekler bize moral oluyor”
Dün, Karacabey’de yürüyüşlerine devam eden kadınlar gazetemiz Çanakkale OLAY’a yolculuklarını anlattılar. Yolculuklarının güzel gittiğini, yorgunluk olsa da vatandaşlardan gelen desteklerin kendilerine büyük moral olduğunu dile getiren kadınlar;  “Yolculuğumuz güzel gidiyor. Özellikle vatandaşlardan gelen destekler bizi daha da rahatlatıyor. Tam yorulacak gibi oluyoruz ancak gelen bir destek telefonu bize bütün yorgunluğumuzu unutturuyor. Ufak tefek rahatsızlanmalar ayak ağrıları olabiliyor. Belki mevsim değişikliklerinden kaynaklı rahatsızlık yaşayabiliyoruz. Ancak insanlar o kadar güzel sahipleniyorlar ki bu bize büyük bir moral veriyor. Özellikle CHP, tedavilerimizi yaptırıyor, konaklamalarımızda bize yardımcı oluyor. Yine dernekler, STK’lar olsun bize çok yardımcı oluyor.  Şu anda Karacabey’deydik, bizi çok iyi karşıladılar. Gittiğimiz her yerde sağ olsunlar insanlardan çok güzel destekler alıyoruz” dediler. 

“Destekler bizi gururlandırıyor”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin kendilerini gururlandırdığını dile getiren kadınlar; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında bizi de gündeme getirmiş. Son olarak dünde twitterdan bize destek mesajı yollamış. Çok gururlandık. Daha öncede İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bizi gündeme getirmişti. Çok gururlanıyoruz. Ama tabii ki en büyük görev basında. Basının sesimizi duyurması ve insanlara bizi doğru aktarması gerçekten çok önemli. Basın olmadan asla hiçbir şey olmuyor. Duyarlı bir Türkiye’den, duyarsız bir Türkiye’ye geldik. Biz, aslında Türk toplumu olarak duyarlıyız. Yolda karşılaştığımız insanlar destek verdiklerinde onların duyarlılıklarını gördüğümüzde boğazımız düğümleniyor. İnsanlar arabalarla duruyorlar. Bazı insanlar bizi adım adım takip edip sahip çıkıyorlar. Sanki kırk yıllık dostlarımız gibi bizi sahipleniyorlar. Türk toplumu olarak özümüzü unutmaya doğru giderken birilerine dokunabiliyorsak, toplumda birilerini uyandırabiliyorsak mutlu oluyoruz. Çünkü, bizim için en önemlisi bu. Bunları yaşarken bizler çok duygulanıyoruz. Umuttan ağlamayı özlemişiz, umutlar için ağlamayalı çok olmuş” dediler.  (Eren Aşnaz)
Paylaş