havadurum

Güzel "Biz iktidara hazırız"

625
CHP Çanakkale Gençlik Kolları, ilk defa oy kullanacak 16 bin 400 genç için çalışmalarını hızlandırdı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Ülkem Uruk ve Caner Arduç`un katılımıyla il ve ilçe gençlik kolları üyeleriyle birlikte gerçekleşen `Güç Sende` eğitimine katılım yoğun oldu. Eğitimin ardından açıklamada bulunan CHP Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, "Sadece bu sınav değil, geçmişte yapılan sınavlardaki tüm usulsüzlerin hesabını sizlerden soracağız. Bunun teminatı da biz gençleriz, biz iktidara hazırız ülkemizi tarikatlara cemaatlere harcatmayacağız, gençlerimiz ve geleceğimiz üzerinde yarattığınız tahribatı en kısa sürede ortadan kaldıracağız" dedi. `Güç Sende Senin Elinde` sloganlı ile çalışmalarına devam eden CHP Gençlik Kolları`nın düzenlediği eğitim çalışmasına CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Caner Arduç ve Mustafa Ülkem Uruk`un yanı sıra CHP İstanbul Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri Haydar Gürkan Yıldız, CHP Gençlik Kolları il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Eğitim çalışmasının ardından, CHP Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek`i ziyaret etti.
"Geleceği gençler değiştirecek"
Eğitim çalışmasının ardından açıklamada bulunan CHP Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, "Gençlik Kolları Genel Başkanımız Gençosman Killik`in liderliğinde, ilk olarak İstanbul Gençlik Kollarımızın başlattığı ve çok verimli dönüşler aldığımız, ülkemizin her iline yayılarak ilerleyen `Güç sende, senin elinde` hareketi ile ilk defa oy verecek seçmenlerin kapısına gideceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu`nun yeni seçmenlerimiz için hazırladığı mektubu genç arkadaşlarımıza ve ailelerine ileteceğiz. Z kuşağı olarak tanımlanan bilişime ve teknolojiye yakınlığıyla bilinen, mizah anlayışı ile fark yaratan en hızlı şekilde sorgulayıp en hızlı cevapları üretebilen kuşakta olup da henüz sandığa gitmemiş olan arkadaşlarımıza dokunarak partimizin ve genel başkanımızın gençliğe ve geleceğe verdiği önemi kendilerine aktaracağız. Geçmiş kuşaklardan çok daha zor koşullarda mücadele eden biz gençler için daha eşit, daha güvenli, daha özgür bir dünya olması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda daha aydınlık bir gelecek için tüm gençlerimize Gençlerin Demokrat Amcası Kemal Kılıçdaroğlu`nun selamlarını ileteceğiz. Çalışmamızı tüm ilçelerimizde, İlçe Gençlik Kollarımız ve tüm partililerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın geleceği gençler değiştirecek, geliyor gelmekte olan" dedi.
"Biz geldiğimiz de hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak"
Başkan Güzel, KPSS skandalına dair ise, "AKP`nin eğitim sisteminde uğrattığı yıkım milyonlarca gencimizin hayatlarını mahvetmeye devam ediyor. Fetullahçı terör örgütünün yıllardır çaldığı sorularla cemaat üyelerini hak etmedikleri makamlara getirdiği biliniyorken, Fetullahçılarla mücadele adı altında farklı cemaatlere ve tarikatlara hatta eski FETÖ üyeleriyle bağlantılı dershanelere; KPSS sorularını sızdırıp, neredeyse aynılarının deneme sınavlarında çıkması AKP`nin artık içinden çıkılamaz bir durumun içinde olduğunu gösteriyor. Zaten şaibeli mülakatlarla elenen, hakkı yenen vatandaşlarımız varken sınav sorularının da sızdırılması KPSS ve diğer tüm sınavların meşruluğunu ortadan kaldırıyor. Senelerdir hakları yenen arkadaşlarımıza sözümüz var. Biz geldiğimiz de hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak, zorunlu olmadığı surece mülakat yapılmayacak, liyakate dayalı işe alımlar olacak" sözlerine yer verdi.
"Tüm usulsüzlerin hesabını sizlerden soracağız"
Güzel KPSS sınavındaki usulsüzlüklerin sorumlularını öğrenmek istediklerini dile getirerek, "Her ne kadar sınavı iptal etmiş olsanız da bu işin suçlularının kim olduğunu öğrenmek istiyoruz, yıllardır canını dişine takip bu sınava çalışan öğrencilerimizin, arkadaşlarımızın hakları yendi. Sadece bu sınav değil, geçmişte yapılan sınavlardaki tüm usulsüzlerin hesabını sizlerden soracağız. Bunun teminatı da biz gençleriz, biz iktidara hazırız ülkemizi tarikatlara cemaatlere harcatmayacağız, gençlerimiz ve geleceğimiz üzerinde yarattığınız tahribatı en kısa sürede ortadan kaldıracağız" diye tepki gösterdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş