havadurum

Güzelyalı'ya yakışan bir alan

1324

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güzelyalı bölgesinde yapımı süren ve tamamlanan projeleri yerinde inceledi. Çanakkale Belediyesi tarafından Güzelyalı bölgesinde yapımı devam eden ve tamamlanan projeler, basın mensuplarına tanıtıldı. Programa, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Temsilcileri ve basın mensupları katıldı. İlk program, Güzelyalı-Dardanos Atıksu Arıtma Tesisi’nde gerçekleşti. Burada, devam eden çalışmalar yerinde incelendi. Başkan Gökhan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Gökhan ve beraberindeki heyet, daha sonra Güzelyalı Piknik Alanı’nı ziyaret etti. Başkan Gökhan, piknik alanı ziyaretinde basın mensuplarına piknik alanı ile ilgili bilgi verdi. Gökhan, ziyaretinde piknik alanında piknik yapan vatandaşları ziyaret etti ve vatandaşların görüşünü aldı. Vatandaşlar, piknik alanının çok güzel bulduklarını belirterek proje için Başkan Gökhan’a teşekkür etti. Heyet, daha sonra önceki sene halkın hizmetine sunulan Güzelyalı Halk Plajı ziyaretinde bulundu. Başkan Gökhan, ziyaret hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.   


“Tesisi İller Bankası destekli yaptık”
Güzelyalı-Dardanos Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapılan inceleme kapsamında basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Ülgür Gökhan; “Bu tesis, Türkiye’de ilklerdendir. Biz, Avrupa’da birçok yere gittik. Daha sonra Güzelyalı ve Dardanos nüfusuna sahip kasabaları, kentleri gezdik ve gördük ki bu proje sürdürülebilir bir çalışma. Burasının teknolojik özelliği yine aynı bakterilerle arıtmasıdır. Diğer tesis ile bu tesisin arasında bir fark yok. Her şekilde bakteriler çamurları yiyor. Burada bakterilerin tutunabileceği alanlar yaratılıyor. Diğer tesiste öyle bir sistem yok, bakteriler suyun içinde ürüyor. Tesisi hayata geçirmek için İller Bankasından 16 milyon lira kredi aldık” dedi. 

“Çanakkale’nin en güzel denizi burada”
Güzelyalı Piknik Alanı’nın 8 bin 600 metrekare civarında olduğunu söyleyen Gökhan, 7 bin metrekarenin yeşil alan olarak kullanıldığını belirterek; “Çanakkale Belediyesi bünyesindeki Güzelyalı piknik alanı, daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığına ait bir alandı. Burada daha önce yazlık olarak kullanılan küçük binalar vardı. Burayı bürokrasi kullanıyordu ve özel işletmeye kiralanıyordu. Vatandaşlar da burayı ücretli olarak kullanıyordu. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığının bir projesi belediye meclisinden geçti ve bu yeni bir imar uygulaması olduğu için gerekli olan yeşil alan yapıldı. Dolayısıyla burası, belediye bünyesine geçti ve tamamen halka açılmış oldu. Burası, mücavir saha olduğu için bu alanlar muhtarlığın himayesinde kalıyor. Fakat biz, muhtarlıkla bir protokol yaptık. Bu alanın tamamı 8 bin 600 metrekare civarında, kullanılabilir yeşil alan da 7 bin metrekaredir. Burası tamamen halka açık ve ücretsiz olarak tasarlandı. İnsanlar geliyorlar, hiçbir ücret ödemeden bankları, yeşil alanı ve plajı kullanabiliyorlar. Burasının tek bir özelliği, plajıdır. Yani Çanakkale’nin en güzel denizi buradadır. Deniz çok temiz, yosunlar daha ileride ve oldukça geniş bir kumsalı var” ifadelerini kullandı. 
 
“12 dönümlük alana sahip plajın 9 dönümü yeşil alan”
Önceki yaz hizmete açılan Güzelyalı Halk Plajı ziyaretinde basın mensuplarını bilgilendiren Gökhan, çocuk alanlarıyla, yeşil alanıyla, engelli rampasıyla, deniziyle güzel bir plaj olduğunu ifade ederek; “Plajımız, geçen sene faaliyete geçti ve vatandaşların kullanımına ücretsiz şekilde açık. Vatandaşlar buraya gelip, hiçbir ücret ödemeden denizden faydalanabiliyorlar. Burada sadece şezlong ve şemsiye kullananlar belirli ücretlere tabi tutuluyorlar. Onun dışında tesisimizin kafeteryasında fastfood yiyecekler var makul fiyatlarda. Burası, 12 dönümlük bir alana sahip ama biz daha 12 dönümlük alanın yarısını kullanıyoruz. 12 dönümlük alanın 9 dönümü yine yeşil alan olarak halkın kullanımına açık. Bu alan 2003 yılında Garanti Bankası Vakfına aitti. Biz burayı 2003 yılında 400 bin liraya aldık ve sonuç olarak burayı plaj haline getirdik. İyi ki de plaj olarak düşünmüşüz. Şimdi de çocuk alanlarıyla, yeşil alanıyla, engelli rampasıyla, deniziyle güzel bir plaj oldu” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş