havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

HAMASETLE YÖNETME DEVRİ..!

Değerli okurlarım aslında 16 yıldır hamasi sözlerle yönetiliyoruz! Ancak bu tür söylemler özellikle 24 Haziran'dan bu yana giderek artış göstermekte...

8129

 

 

***

            Nasıl mı? Şöyle:

            Yıllardır “Vatan, Millet, Sakarya, Din, İman, Allah, Ezan Sesi, Kur-an Sesi, Bayrak” gibi insanımızı bir arada tutan değerler çokça seslendirildi.

            Genellikle seçim kampanyalarında dini hassasiyeti olan mütedeyyin seçmenin oyunu alma uğruna bu propaganda tekniği öyle ki Cami avlularında bile fütursuzca kullanıldı.

            Fütursuzca diyorum; çünkü o mekanlarda dince kutsal yerlerde dinimizi siyasete alet etmenin “Anayasal Suç” olduğunu bilenlerdenim.

Oysa İslam dini aslında gösterişe kapalıdır. Müminin inancı sadece yüreğindedir. Din nerede siyasete alet ediliyorsa, orada inanç sömürülür.

Böyle olunca da; Araplara toprak satılır, Türklük müslümanlık uğruna, Arap bankalarına Türk yasaları uygulanmaz diye kararlar alınır Türklük uğruna, Türk avukatlarının işleri Amerikalılara verilir yine Türklük uğruna ve tabii ki yerli-milli liberallik ve serbest piyasa (yani serbest soygun piyasası)uğruna..(!)

***

Son 2 ayda paramız pul oldu, % 40’a ulaşan devalüasyonla baş başayız… Bizi yönetenler de hayali düşmanlar yaratmakta çok mahir olduklarından kendilerini bakın nasıl haklı çıkarıyorlar. Bu baş aşağı gidişin nedenleri neymiş biliyor musunuz? “Dış mihraklar”, “Dış güçler”, Faiz lobileri” imiş.

Kıskanmayın! Bilmiyorsanız öğrenin!..  Mesele Türkiye meselesiymiş, yanlışları varsa düzeltirlermiş. Sabredin bir 16 yıl daha, düzeltirler!!!

·        Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, 1071 Malazgirt Zaferinin 947. Yıl dönümünde:

“Sağ olsun sayın Bahçeli bir ziyaretinde 26 Ağustos’u konuşurken, güzel bir hatırlatmada bulundu. Dediler ki; ‘Ahlat’a bir cumhurbaşkanlığı köşkü yakışır.’ Çünkü Sultan Alparslan otağı oraya kurdu. Biz de varisleri olarak oraya otağ kuralım” demiş.

            *Bahçeli lütfetmiş, onu kutlamak gerek ne diyorsa yaptırıyor, bravo!

            Ancak benim anlamadığım Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü şimdiye dek yoktu ama bizler “Malazgirt Ruhunu” unutmamıştık. Yoksa unutmuş muyduk? Hayır… Peki o köşkü yapmaz isek niçin kimler leş kargaları gibi üzerimize gelecek?..

            Bağışlayın! Bilmiyorum… Yoksa ben de bir gafil miyim!?

***

Sevgili Çanakkale OLAY okurları eğitimde, ekonomide düzeyimiz giderek dibe giderken, borçlarımızı borçlarla kapatmaya çabalarken, asgari ücret 1603 lira, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 5 bin 414.49 lira olmuşken Beştepe ve Marmaris Sarayı varken bir de Ahlat’ta köşk az-buz savurganlık olmuyor mu?

Yoksa İmam Hatip Okullarında savurganlık günahtır, haramdır diye belletilmekten vazgeçildi de bizim mi haberimiz yok!

SON SÖZ: Demek ki hamasetle yönetince günah-haram diye bir şey yok!

*30 Ağustos diriliş, şahlanış ve varoluştur. Kutlu olsun… T.Ç.