DOLAR 32.3387 %0.10
EURO 35.1936 %0.04
G.ALTIN 2243.8803 %0.01
BITCOIN 64820.8202 %-3.77
ETHERIUM 3364.3649 %-4.06
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

HARAMI - HELALİ BİLMEZLER Mİ?

4495

 Değerli okurlarım, 25 Mart Cuma günü Ankara`da bir hastanede gastro instestinal sistemimden cerrahi bir operasyon geçirdim. Kuşkusuz bu durum benim özelim, sizleri ilgilendirmez. İlgilendirmez ama nedense yazdım işte... Halen Başkent`te sağlık tetkiklerim sürüyor.

 

x x x

 

Oysa ben 24 Mart`ta Kepez` deki evimde denize karşı oturuyordum. Şu söz boş yere söylenmemiş; ` En büyük zenginlik sağlıktır` diye... Malınız, mülkünüz, her şeyiniz olabilir ama sağlığınız yoksa ne işe yarar, o mal mülk?

 

Uzandığım yerde gazeteleri okuyor, internete giriyor zaman geçirmeye çalışıyorum.

 

Eğer yalaka basının dışındaki gazeteleri okuyor ve satılmamış medyayı izliyorsanız ülkemiz gerçeklerinden haberdarsınız demektir.

 

Ülke gerçeklerinden bihaber biat-itaat edenler için ben de birkaç örnek vererek onların, varsa vicdanlarına seslenmek istiyorum. Doğruları söyleyen ve yazanların başı derde girse de! Doğrucu Davut`luktan vazgeçmeyeceğim...

 

x x x

 

Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Hitler`in propaganda bakanı Göbels ne demiş; `Yalanları ne kadar abartır ve tekrarlarsanız, inanırlar`. Bizler de `gerçekleri abartmadan tekrarlarsak inanılır` hale getiririz.

 

Sözcü` de Deniz Zeyrek yazmıştı. 4 Nisan 2022 günü Hazine ve Maliye Bakanı gözleri ışıl ışıl olan Nureddin Nebati`nin bakanlık maaşı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu sayesinde 65 bin TL maaş alıyordu. Ama şu anda yalnızca 40 bin TL olan bakan maaşıyla geçiniyor!

 

Neden mi? Çünkü TTYK Üyeliğinden ayrılmış, yazııık!

 

Şimdi de gelelim Bakan Nebati` nin 4 bakan yardımcısının maaşlarına:

 

Mahmut Gürcan ve Cengiz Yavilioğlu bakan yardımcıları olarak her biri 39.537 TL maaş ve Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden de aylık 40 bin 618` TL alıyorlar. Yani her birinin aylık toplam maaşları 80 bin 155 TL.

 

Murat Zaman: 39 bin 537 TL bakan yardımcısı olarak, Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak 14 bin 111TL, ayrıca yılda 4 maaş ikramiye alıyor ve Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ` de genel müdür yardımcısı. Zaman`ın Eximbank` tan aldığı aylık tutar 18 bin 814 lira ve toplam aylık geliri de 58 bin 351 TL ye ulaşıyor.

 

Yunus Elitaş : TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğinden 67 bin 500 TL, Bakan yardımcılığı maaşı olarak da 39 bin 537 TL olmak üzere toplam 107 bin 37 TL alıyor.

 

*AKP`nin liyakat anlayışına birkaç örnek verecek olursak; Türkşeker`in başında bir İlahiyatçı var. Buranın Yönetim Kurulu üyeleri de çift maaşlı.

 

  • AKP`li Belediye Başkanları, Üniversite Rektör ve Dekanları, belediyelerini, üniversitelerini akrabalarıyla doldurmaktan asla vazgeçmiyorlar.

 

  • Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine müdür olarak imamları atıyorlar.

 

Farkında değiliz herhalde; yoksa biz kabile ülkesine mi döndük?

 

Hayat pahalılığı için milletimizden sabırlı olmasını ve onlara güvenilmesini kim istiyor? Kim mi? Kim olacak; 20 yıldır Türkiye` yi babalarının çiftliği gibi yönetenler istiyor.

 

Pes vallahi, pes!.. Milletini bu denli kör - sersem, aptal yerine koyanları önceki yıllarda göreniniz varsa söyleyin de, biz de öğrenelim...

 

SON SORU: 20 yıldır ülkemizi yönetenler acaba HARAMI HELALİ BİLMEZLER Mİ?..T.Ç.

 

 

Not: 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlu Olsun