havadurum

HDP'den 24 Haziran şöleni

1361

 Seçim çalışmalarına devam eden  HDP’liler, dün de İskele Meydanında eğlence düzenlediler. Etkinlik, türkü ve halaylarla başladı. HDP’li yetkililer, alanda stant kurarak broşürlerle vatandaşlara Milletvekili adaylarını tanıttılar. HDP Çanakkale Milletvekili adayları, etkinlik kapsamında açıklama yaparak kendilerini tanıttılar. Etkinliğe, HDP Çanakkale Eş Başkanı Seza Beytaş, HDP 1’inci Sıra Milletvekili adayı Bülent Köreği, HDP 2’nci Sıra Milletvekili adayı Adile Yalçın, HDP 3’üncü Sıra Milletvekili adayı Mustafa Bilgiç ve partililer katıldı. 

 
“HDP, sadece Kürt partisi değildir HDP, aynı zamanda Türk partisidir”
Etkinlikte konuşma yapan Milletvekili adayı Mustafa Bilgiç; “HDP, bu ülkede belirlediği politikalarını, seçim bildirgelerini kendisine göre uygulamıyor. HDP, insanların sorunlarını belirleyip onların üzerinden bir sistem oluşturan bir partidir. Biz, bugünkü söylemlerimizi pratiğe yansıtan bir partiyiz. Biz, halkların kardeşliğini savunurken İzmir’de Afrikalı bir kardeşimizi Milletvekili adayı yaptık. Ben, batılı bir insanım. HDP, sadece Kürt partisi değildir. HDP, aynı zamanda Türk partisidir, HDP halkların partisidir. Kürtler de insan, onlar da doğruyu görebilirler” dedi. 
 
“Bizim tek isteğimiz, bu ülkeye barışın gelmesidir”
Ülkede barışın hakim olmasını istediklerini söyleyen Milletvekili adayı Adile Yalçın; “Bizim partimiz, barışın partisidir, kadının partisidir. Bizim bütün mücadelemiz, ülkede artık kan dökülmemesinden yanadır ve artık insanlar ağlamasın. Anneler, farklı ağlamıyor, Türk annesi de Kürt annesi de aynı ağlıyor. Ülkedeki siyasi partilerin arasında en çok barışı isteyen HDP’dir. Genel Başkanımız, Eş Başkanlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız hepsi cezaevinde. Bizim tek isteğimiz, bu ülkeye barışın gelmesidir” ifadelerini kullandı. 
 
“Bizi, ötekileştirmeye çalışıyorlar”
Parti olarak dışlanmaya çalışıldıklarını dile getiren HDP Milletvekili adayı Bülent Köreği; “Bizim üzerimize bir ötekileştirme var. Anayasal haklarımızı, seçme-seçilme, propaganda yapma, barışın dilini kullanma, ortak yaşam alanlarında birlikte yaşama, şiarını Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinden getirip Çanakkale’de gerçekleştirmek istiyoruz. Biz, bunları söylerken toplumun, medyanın, siyasi erkin bizi toplumun dışındaymışız gibi sunması bizi son derece rahatsız ediyor. Bizim, kimseden korkumuz, endişemiz, çekincemiz yok” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş