havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

HEEY ALTMIŞBEŞLİKLER!

3725
`Ev hapsi` ve `toplu taşıma` yasağından memnun musunuz!? Değilsiniz.. Biliyorum, çünkü ben de sizlerdenim. 
*** 
Bizler adeta ayrı bir toplumsal sınıf haline getirildik! Korona aşılarını bizi yönetenler zamanında satın alamadılar. Bilim insanlarımız 4 ay önce şöyle demişlerdi, anımsayınız; "Yerli aşı denemeleri bugün başlasa, Faz 1, Faz 2 ve Faz 3 testleri başarıyla tamamlansa, 2021 yılının ilk aylarında `yerli aşı` hazır olabilir." 
Oldu mu? Olmadı!
 
Umalım olsun, bekliyoruz.. Eğer Hıfzıssıhha 2011`de kapatılmasaydı yerli aşımız çoktaan olurdu... Bu iş bilmezliğin bir bedeli yok mu? Var tabii ki; işte o bedeli şimdi iş bilmezler yerine "Altmışbeşlikler" ödüyor!
 
Çağdaş ülkelerde, hak hukuk var, yaşı kemale ermişlere saygı var. O ülkelerde her yaş grubuna eşit olarak uygulanıyor önlemler, oralarda ayrımcılık yok!
 
Günlük yaşamın gereklerine, insan psikolojisine, akla, mantığa aykırı ne kadar önlem varsa hepsi bizde... Örneğin; yaklaşık 1 yıldır evlerinde günün 21 saatini ev hapsinde geçiriyor altmış beşlikler. Böylece Covid-19`un dışında çeşitli hastalıklarla da mücadele ediyorlar. *Psikolojik, sosyolojik ve bedensel etkilerle baş etmek altmış beşlikler için kolay mı sanıyorsunuz? 
 
Gerçekten merak ediyorum; 65`liklere getirilen kısıtlamaların bilimsel gerçeklere dayanıp dayanmadığını.. Açıklansa da merakımı gidersem diyorum. Benim bildiğim okuduğum bir insanın zihinsel kapasitesinin doruğa çıktığı 60`lı yaşlardır. Dolayısıyla bu yaş grubu kendini salgına karşı da başka tehlikelere karşı da daha iyi koruma yetisine sahiptir.
 
Ancak Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu ne diyor: "Eyy altmış beşlikler sizi korumak adına o önlemleri alıyoruz!" Oysa o önlemler; İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesine ve de Anayasamıza aykırı olduğu ulusal basında da yazılıyor çiziliyor, haberiniz yok mu? 
 
    • İngiliz yayıncı Henry George Bhon "Herkesi bıktırıncaya kadar yaşayan, çok yaşamış demektir" demiş.

Eyy bizi yönetenler yoksa siz de Henry gibi mi düşünüyorsunuz? Şaka şaka! Yaşlıları sevip sevmediğinizi söyleyin yeter!
 
*Evet... Sosyal yaşam stop etti, sokaklar tenhalaştı, maske, mesafe, hijyen gündelik yaşamımızın olmazsa olmaz parçası haline geldi. Her şeyden önemlisi dün itibariyle koronavirüs belası yüzünden 26.000`den fazla yurttaşımız canından oldu. Türk Tabipler Birliği de bu sayıyı en az 3`le çarpmak gerekir diyor. Yazık değil mi? En çok sosyalleşme ihtiyacı olanlar da altmışbeşlikler ama onları düşünen yok gibi, haksız mıyım?
 
SON SÖZ: Altmış beşliklere adeta vebalı muamelesi yapanlar % 65`lik oy tokadına hazır olsunlar!.. T.Ç.