havadurum

Halk Dansları ekibinden festival öncesi Başkan Gökhan'a ziyaret

756

 Çanakkale Belediyesi ve İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu ortaklığında Çanakkale Troya Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlenecek. 20-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival için Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Moldova, KKTC, Sırbistan, Gürcistan, Cezayir, Pakistan ve Nepal’den gelen folklor ekipleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Gökhan, ziyaretçilerini Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda ağırladı. İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Önsoy, Çanakkale’nin çok önemli bir şehir olduğunu ancak, Antalya, Uşak gibi halk dansları konusunda uluslararası arenada bilinmediğini belirtti. Konuşmaların ardından farklı ülkelerden gelen folklor ekipleri Başkan Gökhan’a yerel ürünlerinden hediye ettiler. Gökhan da ziyaretçilerine geleneksel Çanakkale seramiği hediye etti.

“Çanakkale çok önemli bir şehir”
Çanakkale’yi Avrupa ve balkan ülkelerine daha iyi tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyleyen Salih Önsoy; “Çanakkale’de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Önsoy; “Çanakkale çok önemli bir şehir ama maalesef halk dansları konusunda Antalya, Uşak gibi halk dansları konusunda uluslararası arenada bilinmeyen bir şehir. Bu sene hem Troia Yılı olması nedeni ile hem de Çanakkale’yi Avrupa ve Balkan ülkelerine daha iyi tanıtmak için böyle bir festivali düzenlemeyi düşündük. Sizin de desteğiniz ve gönüldaşlığınız için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplamda 600 katılımcı var. Festivale katılan çeşitli ülkelerden gelen ikişer üçer guruplarımız var. Gruplar Çanakkale’de ağırlanmaktan çok memnunlar. Bizleri davet ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
“Çanakkale halkına böyle bir fırsatı sunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum”
Troya yılında folklor festivalinin yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyleyen Ülgür Gökhan; “Böyle bir organizasyonu Çanakkale Belediyesi ile birlikte yapmanızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Troia Yılında folklor festivalinin yapılması daha da anlamlı oldu. Troia bizim çok önemli bir değerimiz. Çanakkale’de daha önce de festival nedeni ile folklor gruplarını ağırlamıştık. Yine aynı şekilde dost ülkelerden gelen konuklarımızı da ağırlamıştık. Dolayısı ile Çanakkale halkı folklorcüleri ağırlamaktan ve onların oyunlarını izlemekten mutluluk duyacaktır. Çanakkale halkına böyle bir fırsatı sunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum. Katılımcılar, Çanakkale halkının ilgisini görerek onları daha iyi tanımış olacaklar. Yurtlarına döndükleri zaman da, Çanakkale ile ilgili olumlu duygular besleyeceklerini umuyorum. Bu noktada federasyon ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş