havadurum

Hastane seferleri sabaha kadar çalışacak

7992

 Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi geçtiğimiz hafta hizmete başladı. Hizmet giren hastane bazı eksiklikleri nedeni ile tartışma konusu oldu. Hastane konumunun şehir merkezine uzak olması, yatak kapasitesi sebebi ile şehir hastanesi özelliği taşımıyor olması, özellikle gece hastaları için ulaşım sıkıntısının yaşanabilecek olması… gibi birçok sebeple eleştiriler yapılmış, eleştiriler, Kasım ayı Olağan Belediye Meclisi’nde görüşülmüş, aynı zamanda sağlıkçılarda yeni hastane ile ilgili şikayetlerini basın açıklaması ile duyurmuştu. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Yeni Devlet Hastanesi’ne geceden sabaha kadar sürecek sefer koyduğunu açıkladı. Gün boyunca 16 araçla toplu taşıma hizmeti sağlanacağı belirtilen açıklamada; “Yeni (Mehmet Akif Ersoy) Devlet Hastanesi Kepez Beldesi Hamidiye Mahallesinde hizmete başlamıştır. Çanakkale Belediyesi olarak Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi`ne toplu taşıma hizmetini 6 hat ile sunuyoruz. ÇT1, ÇT2, ÇT3, Ç960, Yeni Hastane - Eski Hastane, Güzelyalı Ekspres hatlarımız 16 araç ile yoğun biçimde hastaneye ulaşımı sağlamaktadır. Şehrin muhtelif noktalarından Yeni Devlet Hastanesi`ne günde 138 sefer düzenlenmektedir. Her gün hastane ve şehrin muhtelif yerleri arasındaki ulaşım talebi değerlendirilmekte ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır” denildi. 

Açıklamada hastaneye hizmet veren araçlar ve güzergahları ise;  “ÇT1(Ring Hat): Kepez Meydan, Yeni Devlet Hastanesi, Terzioğlu Kampüsü, Üniversite Araştırma Hastanesi, Yeni Adliye, İlahiyat Fakültesi, Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu, 17 Burda AVM, Kepez Meydan. ÇT2(Ring Hat): Kepez Meydan, 17 Burda AVM, Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu, İlahiyat Fakültesi, Yeni Adliye, Üniversite Araştırma Hastanesi, Terzioğlu Kampüsü, Yeni Devlet Hastanesi, Kepez Meydan. ÇT3: Esenler Mahallesi, İnönü Caddesi, İskele, Cuma Pazarı, Setboyu Caddesi, Troya Caddesi,  Yeni Devlet Hastanesi. Ç960: Carrefour, Stadyum, İskele, Atatürk Caddesi, 17 Burda AVM, İlahiyat Fakültesi, Yeni Devlet Hastanesi. Eski Devlet Hast.-Yeni Devlet Hast.: Eski Devlet Hastanesi, Demircioğlu Caddesi, Askerlik Şubesi, Köprübaşı, Usumi Market,  Aycan Market, Yeni Devlet Hastanesi Güzelyalı Ekspres: Esenler Mah., İnönü Cad. Atatürk Caddesi, Çanakkale İzmir Asflatı, Yeni Devlet Hastanesi, Çanakkale İzmir Asfaltı, Dardanos, Güzelyalı. (Aynı güzergahtan geri dönüyor)” şeklinde verildi.
 
“Seferler, gece 01’den sabah 07’ye kadar sürecek”
Ulaşım Hizmetleri tarafından aynı zamanda gece saat 01’den sabah saat 07’ye ulaşım hizmeti sağlanacağı belirtilerek; “Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin açılmasının ardından kentlilerimizden gelen talepler doğrultusunda Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, 8 Kasım Çarşamba günü itibariyle gece saat 01.00’den sabah 07.00‘ ye kadar tek saatlerde (01.00, 03.00, 05.00) Esenler Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan başlangıç istasyonundan, çift saatlerde ise (02.00, 04.00, 06.00) Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden hareket edecek şekilde hastane hattı hizmet verecektir” denildi.
 
“Belediye olarak duyarlılık gösterelim istedik”
Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yazıcı, seferlerle ilgili görüşlerini açıkladı. Hastanenin uzaklığı ve gece hastaneye gitmek zorunda olan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile böyle bir hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Yazıcı; “Yeni açılan Devlet Hastanesine geceleri de hastaneye gitmek zorunda kalan vatandaşlar olabilir. Biz, bu konuda Çanakkale Belediyesi olarak duyarlılık gösterelim istedik. Daha önceki hastane için merkezde olmasında kaynaklı böyle bir uygulama yoktu. Ama hastane uzaklaşınca oraya böyle bir sefer koyalım, ihtiyacı olan vatandaşlarımız kullansınlar istedik” dedi. 
 
“Kepez’den de sefer başlayacak”
Gece seferlerinin arttırılacağı aynı zamanda Kepez içerisinden de bir seferin yakında zamanda hizmete gireceğini ifade eden Yazıcı; “Önümüzdeki sene daha küçük minibüslerden (engeli biriminde kullandığımız minibüsler) iki, üç tane alıp sefere koymak gibi bir amacımız var. Şimdilik halkı alıştırmak amacı ile elimizdeki küçük otobüslerle toplu taşıma seferlerimiz bitikten sonra, Yeni Devlet Hastanesi’nden, Esenlere kadar sabah yolcu taşıma seferleri başlayana kadar sürecek bir uygulamamız olacak. Bununla ilgili belediyemizin internet sayfasından, otobüslerdeki ekranlardan vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu akşam ilk akşam yolcumuz yok sıfır yolcu ama olur diye düşünüyoruz.    Bir otobüs daha ayarlamaya çalışıyoruz. Bir otobüs daha ayarladıktan sonra Kepez’in içinden de hastaneye gece sabaha kadar otobüs seferi koyacağız. Umarız insanların ihtiyacı olmaz ama ihtiyacı olanlar için duyarlılık göstererek böyle bir hizmet sunalım istedik” dedi.   
(Eren Aşnaz)
Paylaş