havadurum

Hayallerini gerçekleştirmek için hayal gibi dondurmalar yapıyor

784

 

Çanakkale kordonlarında farklı bir dondurma tezgahı ile karşılaştık. Adı “AlBe`s Roll Ice Cream”. Yine kentin sevilen bir kafesi olan Mori Bistro bahçesinde müşterilerine hizmet veriyor. Diğerlerinden farkı ise dondurmaların yapım sürecini birebir izleme imkanı. Spatula ile hünerlerini sergileyen Berat Dimdik taze meyveler, şekerlemeler ve salep ile harikalar yaratıyor. Bizde kısa zamanda bu kadar sevilen AlBe`s Roll Ice Cream’in sahiplerinden Berat Dimdik ile konuşma fırsatı yakaladık. Aslında iki tiyatro oyuncusu olarak bu girişimi başlatmışlar. Kendisi tamamıyla bir Çanakkale aşığı. Sekiz yıldır devam ettiği müzik kariyerini bırakan fakat tiyatroculuk kariyerini sürdüren Berat Dimdik, arkadaşı Ali Saraş ile birlikte ellerinde olan her türlü birikimi harcayarak bu sevimli dondurmacı tezgahını açmışlar. AlBe`sin açılımının da Ali ve Berat olduğunu söylüyor. Hayalleri ise bir tiyatro açmak. Olursa İstanbul’da olmazsa Çanakkale’de. İlgiden çok menün kaldıklarını söyleyen Dimdik, “Bu kadar ilgi beklemiyordum ama bu ilgiden çok memnunuz umarım kısa sürede tiyatromuzu açabiliriz” diyor.

OLAY: Bu fikir nasıl gelişti? Tayland usulü dondurma yapımını nasıl öğrendiniz? 
Berat Dimdik: Aslına bakarsanız beş yıldır bu projeyi düşünüyordum. Ben tiyatro oyuncusuyum. Dışarıdan İstanbul’da kolektif sahnede oyunculuk yapıyorum. Bağımsız Sinema kolektifi olarak kısa filmler ve müzik klipleri yapıyoruz. Şuan Aziz Nesin’in Toros Canavarı adlı bir oyunda yer alıyorum. Oyuncu bir arkadaşımla beraber bu işe girelim dedik. Ali Saraş ile birlikte. Böyle bir atılım yapmak istedik. Niyetimiz bir tiyatro açmaktı. Aktif şekilde tiyatroya devam ediyorum. Neden olmasın dedik. Ve başladık bir yola. Mutfağı zaten seven biriydim. Şuan dondurmaları ben yapıyorum. Tayland usulü dondurma yapımını ise internetten öğrendim. Severek yapıyorum. 
 
 
OLAY: Tam olarak ne zaman başladınız bu işe? Nerede bir tiyatro açmak istiyorsunuz? 
Berat Dimdik: Çok yeniyiz daha Nisan ayında başladık. Aslında müzisyenim liseyi burada okudum. Sonra İstanbul’a gittim. 28 yaşında İstanbul’da müzik yapmayı sürdürdüm, sonra eski tadı olmadığını gördüğüm için bırakmak istedim. Eğer olursa buradan elde ettiğimiz gelir güzel bir şeye hizmet edecek. Tiyatro açmak istiyoruz. Çünkü bu projeyi daha fazla büyütmeyi düşünüyoruz. İstanbul’da açmak istiyoruz. Ama olursa Çanakkale’de de tiyatro açmak istiyoruz. Burada onun büyük bir eksikliği var. Çanakkale’de yazları festival tadında ilerliyor tiyatro işi. Tam olarak kültürel anlamda burada oturmadı. Ve biz bu kültürü belki aşılayabiliriz. Çanakkale’yi çok seviyorum. İstanbulluyum ama yarı Çanakkaleli sayılırım. Burada çok güzel anılarım var.
 
 
OLAY: Peki bu dondurmadan biraz bahsedelim? Nasıl yapılıyor diğerlerinden farkı nedir? 
Berat Dimdik: “Dondurmayı saf salepten yapıyoruz. Şuanda birçok dondurmacı saf salep kullanmıyordur diye düşünüyorum. Lezzet olarak çoğunda o tadı alamadım. Neden olamaz çünkü salep yetiştirmek zordur. Çabuk tükenir. Tayland dondurmasının özelliği ise onlar kadar yoğun miktarlı değildir ama orijinal dondurma tadındadır. Tayland’da bu şekilde yapılıyor. Sütü köylülerden alıyoruz, yüzde yüz inek sütü kullanıyoruz. Dondurmayı ben kendim yapıyorum. Doğal meyvelerle, şekerlemelerle, sadece çikolata ve bakkaliye ürünleri kullanıyorum. Çanakkaleliler sağ olsun çok ilgi gösterdi. Çanakkale’nin yerlisi ve turisti de. İzlemesi çok keyifli çünkü. Sadece izleyenler bile oluyor. Kokoreç mi yapıyorsunuz diyenler bile oluyor. Taze meyveler kullanıyoruz. Toplam 33 çeşit var. Bunun yanı sıra deneysel yapılan ürünler var. Senin tadın diye bir ürün var tamamıyla müşteriye kalmış bir sunum yapıyoruz. Şuan tabak sunumu 15 TL. Al götür kaplarda ise 12 TL. En çok tutan ürünlerimiz ise orio-brownie, çilek-nutella, çilek-muz, Hindistan cevizi, Bebe bisküvi ve sütlü çikolata oldu. Biz mesela sütlü çikolatada normal süt kullanıyoruz. Ve saf çikolata kullanıyoruz. Aynı şekilde ananas-muz çok tüketiliyor. Snicker- muz ve Türk kahveli çeşitleri de çok tüketiliyor. Benim favorim ama damlasakızı- nane- limon- ananas karışımı, şahane oluyor. 
 
 
OLAY: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? 
Berat Dimdik: Herkesi lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz ve güzel bir hayale ortak olmaya çağırıyoruz. 
(Şebnem Özer)
 
Paylaş