havadurum

Haydi Çanakkale! Eğitim için bir imza da sen ver!

692

 Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafında başlatılan imza kampanyası kapsamında kordon boyunda stant kuruldu. Stantta taleplerin dile getirildiği broşürler dağıtıldı, vatandaşların ve eğitim emekçilerinin imzası alındı. Standa büyük ilgi gösteren vatandaşlar ve eğitim emekçileri, stantta konuyla ilgili bilgi aldı. Standı ziyaret eden vatandaşlar imza kampanyasına da destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Filiz Savaş, dile getirilen talepler için bir adım dahi atılmadığını, yaşanılan sorunlara bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilmediğini söyledi. Taleplerinin oldukça net ve haklı talepler olduğunu söyleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Savaş; “Güvencesizliği tüm ağırlığı ve tüm boyutu ile yaşıyoruz. Bilinmelidir ki, eğitim emekçilerinin temel talepleri, eğitim sisteminde yaşanan sorunlardan ayrı ve bağımsız değildir. Temel taleplerimizin başında iş güvencemiz gelmektedir. İş barışımızı bozan sözleşmeli ücretli öğretmen istihdamına son verilmesini istiyoruz. Tüm eğitim emekçilerimizin tüm haklara eşit koşullarda sahip olmasını talep ediyoruz. Bugün öğretmen açığımız 150 bindir. 700 bin atama bekleyen öğretmen arkadaşımız bulunmaktadır. Ancak sadece 20 bin öğretmen arkadaşımızın ataması yapılmaktadır.  17 yılda 20 bin köy okulu kapanmıştır. Örgün eğitim dışına çıkan öğrencilerimizin sayısı 1,5 milyona yakın bir sayıya ulaşmıştır. Talebimiz bir an önce eğitim yatırımlarına bütçe ayrılması, ataması yapılmayan öğretmenlerimizin atamasının yapılması ve okulsuz, öğretmensiz öğrenci bırakılmamasıdır” ifadelerini kullandı. Vatandaşları imza atmaya davet eden Şube Başkanı Savaş; “23 Kasım Cumartesi günü  ‘Haklarımız Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı için’ diyerek Ankara’da olacağız. Halkımızı, sendikalı, sendikasız tüm eğitim emekçilerimizi birlikteliğe, güç birliğine çağırıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için mücadele etme zamanı birlik olma zamanıdır” dedi.

 
“Taleplerimiz oldukça net ve haklı taleplerdir”
Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Filiz Savaş; “Öğretmenlerimizin, tüm eğitim emekçilerinin iş ve yaşam koşulları gittikçe ağırlaşmaktadır. Yıllardır dile getirdiğimiz taleplerimiz için bir adım dahi atılmadığı gibi, yaşadığımız sorunlara bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilmemiştir. Taleplerimiz oldukça net ve haklı taleplerdir. Güvencesizliği tüm ağırlığı ve tüm boyutu ile yaşıyoruz. Bilinmelidir ki, eğitim emekçilerinin temel talepleri, eğitim sisteminde yaşanan sorunlardan ayrı ve bağımsız değildir. Temel taleplerimizin başında iş güvencemiz gelmektedir. İş barışımızı bozan sözleşmeli ücretli öğretmen istihdamına son verilmesini istiyoruz. Tüm eğitim emekçilerimizin tüm haklara eşit koşullarda sahip olmasını talep ediyoruz. Bugün öğretmen açığımız 150 bindir. 700 bin atama bekleyen öğretmen arkadaşımız bulunmaktadır. Ancak sadece 20 bin öğretmen arkadaşımızın ataması yapılmaktadır.  17 yılda 20 bin köy okulu kapanmıştır. Örgün eğitim dışına çıkan öğrencilerimizin sayısı 1,5 milyona yakın bir sayıya ulaşmıştır. Talebimiz bir an önce eğitim yatırımlarına bütçe ayrılması, ataması yapılmayan öğretmenlerimizin atamasının yapılması ve okulsuz, öğretmensiz öğrenci bırakılmamasıdır. 2019 toplu sözleşme görüşmelerinde, biz emekçilere sadaka gibi 3+3 4+4 zam verildi” dedi. 
 
“Haklı taleplerimizi haykırmak ve hakkımız olanı istemek için 23 Kasım’da Ankara’da olacağız”
Eğitim Sen Şube Başkanı Savaş; “Eğitim Sen olarak, TİS sürecinde de söyledik; süreç bitmemiş yeni başlamaktadır. Aralık ayında bütçe görüşmelerinde Eğitime ayrılacak bütçenin hakkıyla verilmesi talebimizdir. Çünkü bu bütçe halkın bütçesidir eğitim emekçilerinin öğrencilerimizin bütçesidir. Temel taleplerimizden biri de öğrencilerimizin eğitim hakkıdır. Kamusal laik bilimsel eğitim hakkı öncelikli talebimizdir. Kamusal eğitim sadece ve sadece devletin sorumluluğundadır ve devlet tarafından yürütülmelidir. Eğitim, üçüncü bir kuruma, dernek veya vakıflara devredilemez, bu anayasal suçtur. Eğitim Sen olarak Türkiye genelinde bütün bu taleplerimizi bildiren bir imza kampanyası başlattık. Çanakkale’mizde de başta iş yerlerimizde olmakla birlikte halkımızın, velilerimizin ve tüm eğitim emekçilerimizin imzasına açıyoruz. İmzalarımız ile birlikte haklı taleplerimizi haykırmak ve hakkımız olanı istemek için 23 Kasım Cumartesi günü  ‘Haklarımız Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı için’ diyerek Ankara’da olacağız. Halkımızı, sendikalı, sendikasız tüm eğitim emekçilerimizi birlikteliğe, güç birliğine çağırıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için mücadele etme zamanı birlik olma zamanıdır” dedi.  
(Baykal Sağlam)
Paylaş