havadurum

Hayvanseverler katillerin hala bulunamamasına tepkili...

315

 2 Şubat`ta Cevatpaşa Mahallesi, Esenler Mahallesi, Koşu Yolu ve Stadyum arkasında kalan bölgeler başta olmak üzere şehrin farklı kesimlerine faili meçhul kişi veya kişiler tarafından zehirli etlerin yerleştirilmesi sonucu birçok sokak hayvanının yaşam hakları ellerinden alınmıştı. Konuyu araştırmak üzere Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu girişimlerde bulunmuştu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise mobese kameralarının incelenmesi için girişimlerde bulundu. Ancak aradan geçen bir hafta sürede herhangi bir gelişme yaşanmadı. Can düşmanları henüz tespit edilemedi. Gazetemize konuşan hayvanseverler derneği temsilcileri katillerin hala bulunamamasına tepki gösterdi...

 
"Bu iş çok uzadı"
Hayvan katillerinin hala bulunamamasının anlaması güç bir durum olduğunu belirten ÇOMÜ HAYKO Temsilcisi Devrim Varol; "Emniyet devreye girerse ve kamera kayıtlarını izlerse ki zehirlemelerden iki gün sonra yine bir zehirleme yapılmış ve motorla gezen iki kişinin varlığından bahsediliyor. Saat belli, yer belli oradaki kamera görüntülerinden en azından zehirleyerek dolaşan motorun kime ait olduğu veya kimler olduğu çok rahat tespit edilebilir. Biz hala Emniyet bir şeyleri yakalayıp ifşa edecek diye haber bekliyoruz. Bu anında tespit edilebilecek bir şey. Belli saatlerde, belli yerlerde bulunmuş insanlardan bahsediyoruz. Yeterince eğiliniyor mu, uğraşılıyor mu? Şu anda herkesin kafasında aynı sorular var. Bu kişiler gerçekten bulunmak isteniyor mu? Bu iş çok uzadı." dedi.
 
"Bu olayın üzerine yürütülmemiş"
Kendisin de Emniyet Müdürlüğü`ne konu hakkında sorular sorduğunu ve kamera kayıtlarından hayvan katillerinin bulunamadığı cevabını aldığını söyleyen ÇAHAYSEV Yönetim Kurulu Üyesi Aytül Özçelik; "Avukatlar aracılığı ile zehirlenen yerlerdeki konu, komşuların güvenlik kameraları kayıtlarını isteyeceğiz. 5-6 farklı noktada zehirleme yapılan yerlerde hiç mi bir mobese kaydı bulunmaz? Bu konu üzerinde biz Hayvanseverler Derneği olarak durmaya devam edeceğiz. Bu konuyu kapatmayacağız. Bu canlar gitti bağırmak, çağırmakla kalmayacak bu iş. Bu iş Vali`nin başkanlığında ve Doğa Koruma`nın birinci sorumluluğunda diğer kurumları çalıştırması şeklinde yürütülmesi gerekiyor ama hiç bu olayın üzerine yürütülmemiş. Bürokrasiyi zincirleyemedikleri için bu olayın üstüne düşülmüyor. Masaların arkasında susuyorlar." dedi.   (Atakan Alkış)
 
Paylaş