havadurum

Hedef: sporcu kenti Çanakkale

808

 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çanakkale için önemli yatırımlarından biri olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin Temel Atma Töreni yapıldı. 100 milyon TL`ye mal olacak Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi`nin Temel Atma Törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Bak’ın yanı sıra Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale AKP’inci sıra Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Dünya Dalış Rekortmeni, Milli sporcu Şahika Ercüment, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Açılış öncesi yapılan gösterilerin ardından konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından Vali Tavlı ve AKP Grup Başkanvekili Turan tarafından, Bakan Bak´a çeşitli hediyeler sunulurken, törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yapımına başlanan ve 100 milyon liraya mal olacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi`nin Türkiye`nin en büyük merkezi olacağını söyledi. 

 
“Bu yatırımı Çanakkale kültür ve spor kenti olsun diye yapıyoruz”
Türkiye genelinde 36 gençlik kampı olduğuna vurgu yapan Bakan Bak; “Merkezin çok özel bir planlaması var. Bizim Türkiye çapında 36  gençlik kampımız var. Fakat bu hem gençlik hem de sporcu kamp merkezi. Biri 300, diğeri 200 yataklı iki otel bulunuyor. Çok amaçlı spor kompleksinden futbol sahalarına, kayıkhaneden su sporları merkezine kadar çeşitli ünitelerden oluşuyor. Çok butik bir proje. Bu yatırımı Çanakkale kültür ve spor kenti olsun diye yapıyoruz. Çanakkale’de bir destan yazılmış geçmişte. Bu destanı herkese anlatmamız lazım. İşte her gencin Çanakkale`ye gelmesinin temini için biz bakanlık olarak Türkiye çapında çalışıyoruz. Buraya kamplar yapıyoruz. Türkiye`de 300 tane gençlik merkezimiz var. Buralarda gençlerimize tarihimizi, bizim nasıl bir millet olduğumuzu, neler yaşadığımızı, neler yaptığımızı anlatıyoruz. Tamamlanmış 17 tane stadyum var. Yaş ortalaması 1-9. Devasa spor salonları var, yüzme havuzları var, atletizm pistleri var. Türkiye`nin her yerinde eserler var. Sporcu merkezleri, kamp merkezleri, Gençlik merkezleri var. Yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Gençlerimiz spor yapsın. Şimdi okullar tatil oldu, karnelerini aldılar. Bütün gençlerimizi spor salonlarımıza, tesislerimize bekliyoruz” dedi.
 
“Biz, millete olan borcumuzu hizmet ederek öderiz”
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’ye çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi. Turan, Çanakkale`nin sadece tarımın, sanayinin ve turizmin değil gençliğin de başkenti olmasını gerektiğini söyleyerek; “Bugün çok farklı bir yatırım için bir aradayız. 100 milyona yakın bedeli olan bakanlığımızın en özel projelerinden bir tanesinin temelini atıyoruz. Buradan yüzlerce gencimizin aynı anda kamp imkanı bulacağı 6`dan fazla spor salonu ile hizmet edeceğiz, her türlü ayrıntının düşünüldüğü çok farklı bir tesisi hayata geçireceğiz. Türkiye`de biz bu millete ne kadar hizmet edersek ancak borcumuzu öderiz diye düşürüyoruz” dedi.
Vali Orhan Tavlı, merkezin tamamlandığında Türkiye`nin en büyük sporcu ve kamp eğitim merkezi olacağını söyleyerek; “Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım ile ilimize kazandırılacak ve uluslararası kalitede spor alanları, konaklama tesisleri, su sporları merkezi ve antrenman alanlarından oluşan bu tesisin bir sporcu fabrikası ve sosyal aktivite merkezi olarak gençlerimize, ülkemize ve Çanakkale`mize uzun yıllar hizmet verecek” dedi. (Baykal Sağlam)
Paylaş