havadurum

Her şey "rant" için mi?

887
Barbaros Mahallesi`nde Yeni Adliye Binası`nın alt tarafında bulunan Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı`na ait, yıllarca öğrenci yurdu olarak hizmet veren binaların kiralama yöntemiyle otel olarak hizmet vermesi amaçlanıyor. 2019 yılında Kumru Petrol LTD ŞTİ tarafından 19 yıllığına aylık 40 bin TL bedel ile kiralandığı öğrenilen alanın imar değişikliği talebi, 2019`un Kasım ayında yapılan Belediye Meclisi toplantısında görüşülmüş ve reddedilmişti. İşte o dosya tekrar Çanakkale Belediyesi Meclisi`nin gündemine geldi... Söz konusu binaların fiziki durumlarının analiz edildiği raporların incelenmesinin ilgili komisyonda devam ettiği öğrenildi... Ancak, kiralama yöntemi ve binaların fiziki durumları soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. 
 
Belediye meclisine emrivaki mi yapılıyor? 
"Otel yapılmak istenen yurt" alanının, imar durumu, "Öğrenci yurdu" alanı olarak kayıtlarda bulunurken, imar durumu değişikliği talebi de bunun için yapılıyor. Ancak, buradaki sorun, Çanakkale Belediye Meclisi`nin söz konusu talebi inceleme ve araştırma yapmadan, iradesini kullanarak herhangi bir karar vermeden önce, yurdun 2019 yılında "Otel" olarak kiralandığı öğrenildi. Belediye meclisinin imar değişikliği kararını beklemeden yapılan bu kiralama işleminin belediye meclisi üyelerine yapılan emrivaki olarak değerlendiriliyor! Belediye Meclisinin yok sayılarak, onların karar vermesi bile beklenmeden yapılan bu kiralama işleminin Terzioğlu Vakfı kurumsal niteliğine de yakışmadığı ifade edildi. Komisyondan çıkacak karara göre, Çanakkale Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumunda gündemine alınması beklenen dosya üzerinde, belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin alacağı tavır da merakla bekleniyor!
 
Raporda yetkisiz imza iddiası!
Terzioğlu Vakfı tarafından yaptırılan yurt binasının fiziki analiz raporları tartışma konusu oldu. Vakıf tarafından hazırlatılan raporlarda bulunan mühendis imzasının yeterliliği de şüphe uyandırıyor. İlgili kanun ve yönetmeliklere göre, rapora imza atan mühendisin böyle bir yetkisinin de bulunmadığı öğrenildi. 
 
Güçlendirme yapıldı mı? 
Yurt binalarında kullanılan malzemenin kalitesi konusunda da soru işaretleri barındırdığı öğrenildi. 6 katlı binada, her katından alınan üçer karot numunenin analizlerinin yapıldığı ve binanın zayıf olduğu, güçlendirilmesi gerektiğinin belirtildiği öğrenildi. 
 
Tartışmaların odağı; Terzioğlu Vakfı...
Çanakkale`nin yerel tarihine ismini "hayırsever işadamı" olarak yazdıran, Hüseyin Akif Terzioğlu`nun "eğitime destek olunması şartı" ile mal varlığını vakfederek kurduğu Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı`nın otel yatırımlarına "aracılık" eder pozisyonda gündeme gelmesi tepki çekerken, söz konusu dosya özelinde yaşananların ve ortaya atılan iddiaların Terzioğlu Vakfı felsefesine de uygun olmadığı dile getiriliyor.
Paylaş