havadurum

Hizmet için yola koyuldular

638

 

31 Mart seçimlerinin ardından Çanakkale’nin seçilmiş yeni belediye başkanları mazbatalarını alarak görevlerinin başına geçtiler. Çanakkale’nin önemli turizm beldelerinden Küçükkuyu ve Geyikli’de yeni belediye başkanları, görevlerine başlamalarının ardından gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundular. Küçükkuyu’da 2 dönem başkanlık görevini yürüten CHP’li Belediye Başkanı Cengiz Balkan, 31 Mart seçimlerinin ardından yeniden Belediye Başkanı seçilerek 3’ünü kez mazbatasını aldı. Geyikli’de ise AKP’li Belediye Başkan adayı Mevlüt Oruçoğlu, Geyikli’nin tercih ettiği yeni Belediye Başkanı olarak görevinin başına geçti. Mazbatasını alarak görevlerine başlayan başkanlar gazetemiz Çanakkale OLAY’a görüşlerini aktardılar. Üçüncü kez mazbatasını alan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan açıklamasında, 2 dönemlik Belediye Başkanlığı’ndan aldığı deneyim ile bu dönem farklı bir belediyecilik ve Belediye Başkanlık görevi yürüteceğini belirtti. ‘İnsan, kadın, çocuk…’ odaklı bir hizmet anlayışı ile hareket edeceklerini ifade eden Balkan; “Küçükkuyu’muzu, daha mutlu, daha huzurlu, daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışacağız” dedi. Birleştirici ve kucaklayıcı bir hizmet anlayışı ile hizmet vereceklerini ifade eden Geyikli’nin yeni Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ise hazır olan projelerini bir an önce hayata geçireceklerini söyledi. Oruçoğlu; “Projelerimizi planlayıp, programlayıp her şeyi yoluna koymaya başlayacağız. Şu anda projelerimiz ile ilgili yol haritamızı önümüze koyuyoruz” dedi.

“Küçükkuyu’yu tanıyoruz, sorunlarını yakından biliyoruz”

Üçüncü döneminde farklı bir anlayışla hizmet vereceklerini belirten Küçükkuyu Belediye Başkanı Balkan; “Şu an üçüncü dönem oldu. İki dönemin tecrübesi ile farklı bir Belediye Başkanlığı, farklı bir belediyecilik ‘insan odaklı, çevre odaklı, engelli odaklı, kadın odaklı, çocuk odaklı…’ belediye hizmetlerinin öne çıkacağı bir hizmet anlayışı ile 5 yıl görev daha yapmayı düşünüyorum. Bir ekibimiz var. Küçükkuyu’yu tanıyoruz, 10 yıldır sorunlarını yakından biliyoruz.  Bu dönemde farklı bir belediyecilik anlayışı ile Küçükkuyu’muzu, daha mutlu, daha huzurlu, daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışacağız” dedi.
  
“Projelerimiz ile ilgili yol haritamızı önümüze koyuyoruz”
Şu anda projeleri için yol haritası çizdiklerini ifade eden Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu; “Geyikli halkının teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçildik. Öncelikle sevgi ile göreve başladık. Birleştirici ve kucaklayıcı bir anlayışla Geyikli Beldemizi yöneteceğiz. Zaten projelerimiz vardı. Bunlarla ilgili ivedi bir çalışmaya başladık. Bu hafta öncelikle meclisimizi oluşturacağız. Bizde göreve alışmaya çalışıyoruz. Sistemimizde hiçbir değişiklik yok. Diğer yandan projelerimizi planlayıp, programlayıp her şeyi yoluna koymaya başlayacağız. Tabi bu daha görevdeki üçüncü günümüz. Şu an çok fazla söylenecek bir şey yok. Şu anda projelerimiz ile ilgili yol haritamızı önümüze koyuyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş