havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Hoş geldin "ARTUN' Bebek…

Değerli okurlarım, dört yıl sonra bu köşede benzer bir başlıkla karşılaşıyorsunuz. Bu kez isim "DORUK' değil, "ARTUN' Bebek…

1459

 4 gün önce 23 Nisan’dı.. Neşe doluyor muydu insan? HAYIR! Ancak benim için bayram sevinciydi!

Neden sevinçliydim?

23 Nisan’da öğretmen oğlum Atıl’ın oğlu Artun dünyaya geldi. Avukat oğlumun oğlu Doruk’tan sonra ikinci torunum yaşama merhaba dedi… Dört yıldan bu yana torun sevgisini bize Doruk yaşatıyordu. Ne mutlu bize artık 2 torun sevgisiyle yaşayacağız. Bu öyle bir sevgi ki “Anlatılmaz yaşanır!”

Sevgili eşim ve ben iki oğlumuzdan sonra gelinlerimizi de kızımız gibi sevdik.

***

            Artun, ÇOMÜ(Çanakkale 18 Mart Üniversitesi) Terzioğlu Yerleşkesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı.

            *Sevgili torunum, 23 Nisanların.. Andımızın yasaklandığı Yeni Türkiye’nin(!) içine doğdun… Sizler bizim geleceğimizin güvencesisiniz. Bu ihanet dolu aşağılık, karanlık günlerde geçecek.

            Yüce Önderimiz ATATÜRK’ün sizlere 96 yıl önce armağan ettiği “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın kutlamalarını, ipe-sapa gelmez bahanelerle değersizleştirmenin peşinde koşanlar bir gün gelecek yaptıklarından bin pişman olacaklar!

            Ve…

            Güzel günler göreceksiniz çocuklar.

 

***

 

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Artun isminin kökeni Türkçe. Sözlük anlamı; gururlu, vakur, kendine güvenen kimse. Karakteristik Analizi ise; azimli, becerikli, sanata düşkün, hümanist, mantıklı gibi karakteristik özellikleri içeriyor.

            -Umarım, torunum Artun büyüdüğünde yukarıdaki kişilik özelliklerine sahip olur… ÇAMER ailesi olarak biz de onunla onur ve gurur duyarız.

            *Gelinim; “baba Doruk için köşe yazısı yazmıştınız, Artun için kitap yazmanızı istiyorum” demez mi!

İzninizle buradan yanıtlayayım; “Sevgili gelinim Artun’la henüz dört gündür beraberiz, onun da Doruk gibi büyümesini, hatta ‘baba’ olduğunu görmek bana nasip olursa, hiç merak etme kitap ta yazarım, roman da!..”

            -Tek dileğim her iki torunumun da ‘baba’ olduğunu görebilmek! Hiç kuşku yoktur ki ne kadar ömrümüz var… Allah biliyor. Yanlış anlaşılmaktan rahatsızlık duyarım. Haşa Allah’la pazarlık yapmıyorum. Ne yapayım içimden geçen böyle…

            Allah cümlemizin torunlarını bağışlasın, kaderini güzel çizsin, acılarını göstermesin ve olmayanlara da nasip etsin.

Onlar bizim yaşam kaynağımız, yeniden hayata tutunma nedenimiz, İYİ Kİ VARLAR…

            -İyi ki doğdun; sağlıklı, başarılı, mutlu ol sevgili torunum.

            *Hoş geldin ÇAMER ailesine ARTUN…