havadurum

Hürser Tekinoktay "Mevcut yönetim borcu ikiye katladı"

2347

Beşiktaş’ın 2018 ve 2019’daki seçimlerinde başkan adaylarından olan Hürser Tekinoktay, Mayıs ayında yapılacak Beşiktaş başkanlık seçimini Emirhan Gökdepe’ye değerlendirdi. Beşiktaş’ın son sezonlarda yaptığı hatalara ve mali durumuna sert eleştirilerde bulunan Tekinoktay, “Paramız var diye gelip bizi borçlandırdılar” dedi. Beşiktaş’ın yaklaşan seçimiyle ilgili son durum değerlendiren Tekinoktay, “Yaklaşan seçim ile ilgili şunu söyleyebilirim; Beşiktaş ve Türk Futbolunun sorunları temelde birbirine benziyor. Öncelikle liyakat, şeffaflık, dürüstlük söze güven futbolu ve Beşiktaş’ı yönetmek için ilk prensip olmalı. Beşiktaş kısmında ise mutlaka geçmiş ile hesaplaşmanın yapılması buna eklenmelidir. Beşiktaş geçmişinde kendisine kasten zarar veren her olay ve kişiler ile yüzleşmelidir. Bu prensip tüm Beşiktaşlıların destekleyeceği adayın mottosu olmalıdır. Tüm bunlarla birlikte şu anda daha adaylık açıklama süresi bitmediği için şu adayı destekliyorum demek genel anlamda doğru olmaz. Ancak şunu net söyleyebilirim…Bir kaç hafta önce adaylığını açıklamış olan zaman aşımcı olarak tarihe geçecek olan mevcut başkanı desteklemememiz mümkün değildir.” dedi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin TFF Başkanlığı için adının geçmesine değinen Eski Başkan Adayı, “Ahmet Nur Çebi’nin daha önce aynı Yıldırım Demirören döneminde olduğu gibi ibra olmadıkları ve hukuki olarak bir takım sorumluluklarından uzaklaşmak için bunu bir EXIT kapısı olarak görmek istemesi normaldir. Ama şurasını da hiç birimizin unutmaması lazım Türk Futbolunu yönetmek, ülke gençliğine ve futboluna yön vermek, ilimle, bilimle, liyakat ile olur. İhale ile olmaz, siyaset ile olmaz.” ifadelerini kullandı.

 

Borcu İkiye Katladılar

Kulübün güncel borç durumunu değerlendirirken, mevcut yönetime yüklenen Tekinoktay, “Mevcut yönetim iki yıldır beceriksizliği yüzünden lisans çıkartamadığı evde oturan futbolculara milyonlarca euro ödedi. Tüm bunları yaparken bizim paramız var diye gelip bu paraları ceplerinden ödemek yerine gittiler devlete ve Ziraat Bankası’na eski borçları erteleyip, yeni temlikler ve ilave faiz yükümlülükleriyle kulübü daha da borç batağına sürüklediler… Paramız var diye gelip bizi borçlandırdılar… 2.3 milyar TL ile alın borç, 4.6 milyar TL olarak açıklandı… Sadece bir dönem görevde kalınan sürede borç iki misline çıkmış. Beşiktaş’ı borca sokan bir yönetim bir mantalite bize nasıl bir gelecek bırakacak…” dedi.

 

"Tek kelimeyle skandal”

Beşiktaş’ın öz kaynak düzenini ve yapılan hamleleri skandal olarak yorumlarken Tekinoktay, “Tek kelimeyle skandal… Tüm değerlerinize ve gençlere hiç bir önem vermediğinizi gösteriyor. Hele ki göndermeden önce ve gönderdikten sonra konuştuklarınız daha da çirkin. Bu konuda aslında mesleki ve spor etiği olarak konuşulacak çok şey var. Umarım günün birinde başlı başına incelenip tartışılacak bir konu haline gelir bu durum…” şeklinde konuştu. Hürser Tekinoktay ayrıca genç oyunculara verilen değeri ise “Sezon başı Rizespor’un transferlerini yapmış olan Rizesporlu bir idareciyi bize CEO olarak geldi. Aynı Rizespor’da takım kurmayı beceremedikleri gibi Beşiktaş’ta şampiyon olmuş takımı bozup bir sürü gereksiz transfer yapıp başarısızlık yaşadılar. Gelinen noktada onlardan önce neredeyse 50 yıla yakın derinliği olan ve kurumsallaşmış durumdaki Beşiktaş Özkaynak modeline Sergen Yalçın ve yardımcı hocaların sahip çıkarak A takıma aldığı Ersin, Rıdvan, Serdar Saatçi ile sözleşme imzalanmamış olması gerçekten hikayenin trajikomik bir durumudur. Rizespor ve Beşiktaş’ta transfer mimarı olan akıllar bilmedikleri takım kurma işinden sonra devre arasında bir de Rizespor düşmesin diye 6 milyon euro verip Gedson Fernades’i Rizespor’a aldılar… Sonuçta Rizespor şu anda ligde 19. Beşiktaş ise ligde 8. durumda…

Güven olayı daha da acayip. Sezon başında UEFA listesinde yazılmayan Güven bu yıl UEFA Listesine yazılan oyunculardan daha fazla takıma katkı yaptı. Onun çıkış yaptığı dönemde ona performansı yükseltebilecek hiç bir destek verilmedi. Bazı durumlarda genç oyunculara güven duyulacak ve destek verilecek anlar vardır. Bu anlarda gerekli olan destek verilmezse gelişmelerinin ilerlemesi durur ve hatta geriye gidiş olur…” ifadeleri ile sözlerini tamamladı. (A24)

Paylaş