havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

İKİZ KARDEŞ PARALELCİLER

Geometrik olarak paralel iki aynı çizginin kesintisiz olarak sonsuza kadar uzantısı olarak yorumlanması her kitap yalayanlarca malumudur.

726

 Tek çizginin paralelinden söz edilemez. Son moda da Fettullah Gülen cemaatine kim paralel sözcüğünü yakıştırdıysa çok isabetli bir deyimdir. Bir çizgide ampulcüler diğer çizgide Fettullahçılar. 10 yıl yürüdük biz bu yollarda şarkısıyla al külah ver takke beraberce iktidar oldular. Devleti paylaştılar, ne zaman 17-25 Aralık olayını Fettullahçılar patlattı, ampul kafalılar pabuç pahalı deyip ödleri patladı. Ne sürülmedik ve de süründürülmedik polis ne adalet ne de bürokratı biçmeye başladılar. Biçmekle bitmeyeceğini en az 10 yıl süreceği gerçeğiyle anayasayı babayasa yapmak için çırpınmaya başladılar.

                Bu çırpınışlar sonuçsuz uğraşlar, Çanakkale ÇOMÜ ye Sedat’ı rektör olarak atayan ampul kafalılara üniversite içine 5 camii biri 2 bin kişilik herkes görsün diye ana trafik yolunun kenarına yaptırdığı, minareleri hava trafik sahasına kalan, İlahiyat Fakültesi yazısının ÇOMÜ yazısından 5 katı ışıklı levhasıyla donatılması DAHİ Sedat yaranamadı, kendini kurtaramadı. Ampul kafalılar elleriyle koymuş gibi tüm ülkede bir bir çıkarıyorlar ama tüm devleti pıtrak gibi sarmışlar. Temizlemesi hem zor, hem de çok zaman ister, öyle 3-5 piyonu ceza evine, 50-60 kişiye soruşturma kağuşturmayla çözülecek gibi durmuyor.

                İngiltere gibi koskoca devletin yazılı anayasası yok ama en demokratik ülkelerin başında gelir. Yeni anayasa yapılsa ne yazar, yapılmasa ne yazar, merhum Turgut Özal cumhurbaşkanlığında Anayasayı bir kere delsek bir şey olmaz demişti. Şimdi yaşasaydı anayasa kevgire dönme biz Türklere bir şey olmaz deyip halkla dalga geçerdi.

İKİZ KARDEŞ PARALELCİLER