DOLAR 32.3436 %0.12
EURO 35.1256 %-0.15
G.ALTIN 2240.1404 %-0.15
BITCOIN 62483.8804 %-7.24
ETHERIUM 3212.575 %-8.39
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

İŞ DELİSİ ADAM!

Değerli okurlarım, Çanakkale Kepez Beldesindeki Porto Mare-1 Yazlık Sitemizden bir biyografi kaleme almak istiyorum. Gerekçem şu; çünkü o kişinin yaşadığı yerler, iş hayatı, kişiliği, eğilimleri, yetenekleri, çevresiyle ilişkileri ilginç gelmişti bana.

9800

 

 

Bir kişinin hayatını anlatan yazı veya esere biyografi denir. Biyografi yazmak için de o kişi hakkında doğru bilgiler, belgeler toplamanız gerekir.

***

*Sözünü ettiğim kişi MİM İNŞAAT’ın Proje Koordinatörü Sn. Osman İNAN;

Kendisini ne yazık ki iki hafta önce yitirdik.. Osman Bey hakkında MİM İNŞAAT A.Ş’den, eşi Meral Hanım ve kızı Burcu’dan edindiğim bilgileri özet olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

59 yaşında yitirdiğimiz Osman Bey Kütahya`nın Emet İlçesinde dünyaya gelmiş, 2 çocuk babası…

Osman Bey’in cenazesi sitemize helallik almak için geldiğinde daha önceden yeterince tanımadığım Osman Bey’i ağabeyi Talat Bey’den bir cümleyle tanımlamasını istediğimde:

Sürekli hareket halinde, yerinde duramayan iş delisi bir adam!” diyerek tarif etmişti.

İşte bu tanımlama bana farklı ve ilginç gelmişti. Bunu yazı konusu yapmaya o anda karar vermiştim.

*Osman Bey önce EN-KA Şirketiyle Libya ve Kazakistan’da da proje yöneticiliği yapmış, son 7-8 yılda MİM İNŞAAT’ta… Şirket sahibi Sn. Gazi ERTUĞRUL Yunanistan-Kavala’da proje çalışmalarında olduğundan eşi Ebru Hanımla konuştum;

“Osman ağabeyin deneyimlerinden yararlandık. İşinde ciddi, gözlemci tutum ve tavırları bize çok şey kattı. Ne yazık ki aramızdan erken ayrıldı, çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır diliyoruz…”

Eşi Meral Hanım; “İşi işte bırakır, eve asla iş getirmezdi. Gerçekten iş delisi bir adamdı. Bir işe odaklandığında onun sizi dinlediğini sanırdınız, ama; o başka yerdedir.. Yurtdışında da çalıştığından çocuklarımı ben yalnız başıma büyüttüm diyebilirim. İnanır mısınız birlikte bir aile ancak hastalığı döneminde olabildik, bu sürede 3-4 ay’dır!.. Onu çok erken kaybettik. Çocuklarıyla, doğacak torunlarıyla vakit geçiremedi. Onu çok özleyeceğiz.”

·         Osman Bey iş hayatı ile birlikte sosyal etkinlikleri de bir arada götürebilmiş.

Örneğin; Çanakkale Berceste Türk Sanat Müziği Topluluğunda solist ve korist olarak yer almış.

Berceste’nin sözlük anlamı: Seçilmiş, beğenilmiş, hoş, latif. Berceste’nin kökeni farsça’dır.

Berceste: Edebiyatta öz, güzel, ince anlamlı, kolayca hatırlanan, yapısı sağlam dize ya da beyittir.

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları ölüm her insan için özel, benzersiz, kişisel bir yolculuktur. Bu yolculuk bilinen bir dünyadan bilinmeyen bir dünyayadır. Site sakinimiz Osman Bey’in varış noktasına ulaşması eşi Meral Hanıma göre fazla uzun sürmemiş; hızlı seyreden akciğer CA yolculuğu daha da kısaltmış…

            Bu türden ölümler için Tıp; “Ölüm anlık bir şey değildir, 3 ay önceden başlar! Bu süre zarfında ruhsal ve fiziksel değişiklikler gözlemlenir” der.

 Meral Hanım da bu değişiklikleri gözlemlemiş.

            Değerli okurlar, ölüm hiç kuşkusuz hepimizi korkutur. Sevdiklerimizi bırakıp gitmek kolay mıdır!? Yapmak istediklerimizi tamamlayamadan göçüp gitmek çok ürkütücü… Gerçi yapmak istediklerinizi ne kadar yapsanız da yine eksik kalan bir şeyler mutlaka vardır.

            Nitekim bundan böyle Osman Bey’in çocukları ve dünyaya gelecek torunlarıyla ilgili herhangi bir beklentisi, hayali ne yazık ki olamayacak!

*Allah rahmet eylesin.. Mekanı cennet olsun.. Yakınlarına sabır diliyorum… T.Ç.

*

DUYURU: 28 Eylül Perşembe günü saat 21:30 da Sn. Osman İNAN’ın anısına Berceste “Notalardan Kalplere” konserini TON TV’den izleyebilirsiniz.