havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

IŞIKSIZ AMPUL KAFALAR

Kafa şekilleri dış görünüşü ve iç düşünceye göre Türkçemizde çok güzel deyimler vardır. Dış görünüm itibariyle kellesi armuda benzeyenlere armut Ali vardı. Tavşan başına benzeyen Tavşan Ahmet meşhurdu. Kepçe kulak Hüseyin, Kaz Nuri, Şebek Turan, Bebek Hüsnü, Maymun Hamza, Civciv Hasan hatırlayabildiklerim. Pek çok yörede çok daha değişik benzetmeler vardır ve kişilere pek yakışır. Taş kafa nato kafa nato mermer.

503

 

 

                Kişilerin beyin yapılarına göre olayları yorumlama ve algılamaları açısından da deyimler üretilmiştir. Man kafa anlamakta zorluk çeker, kalın kafalı anlatılanlar bir kulağından girer, diğer kulağından çıkar, kelehter kafalı ne söylesen bildiğini okur, bidon kafa içi boş fakat çokbilmişlik taslar.

                Zamanımızda en makbuz olanı çeşitli wattaki ampul kafalar ışık vermez ama 15 wattan 500 wata kadar biat,din sömürüsü yapan, tarikatçı, Fettullahçı, dindar ve kindar, cinsel ilişkiyi mukaddes kitabımız Kur’an harici gazel okuyan, yeni zengin üreten, ihale yasasını 50 kez değiştiren, Almanya’nın 1915 sözde soykırım yasasının alman başbakanı Markel’e rağmen Alman meclisince onaylanmasını anlayamayan, Taksim gezi olaylarını yaratanları çapulcu sanan, 17-25 Aralık’ta milyon dolar, euroları polisin tezgahı olduğuna veya eski ortak Fettullahçıların marifeti olduğuna ve sırtına yükleyen ampul kafalar ve inanan ampul kafalar, sayfa doldu özür diliyorum , gerisini siz sevgili okurlarımıza bırakıp, güzel Ramazan günleri dileklerim olsun.

                Hoşçakalınız.