havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

İSTİFA et... Sen de kurtul, biz de kurtulalım

Galatasaray Beşiktaş derbisinde Teknik Direktörü Önder Karaveli çıkardığı kadro ile kamikaze (intihar dalışı) yaptı.

2714

 

Altyapı hocası olduğunu o kadar belli ediyor ki hangi takımın başında olduğunun bile farkında değil. Josef, Larin, Rıdvan Yılmaz, Batshuayi gibi ilk 11 futbolcularını yedek kulübesinde oturtarak başlamandaki mantığı ne ben, ne futbolseverler, ne de spor medyası anlamış değil. 39 yaşındaki Atiba’nın ayakta duracak hali yok. Kenan Karaman seni bu takıma getiren de vesile olan da eminim çok pişman. Ama Karaveli çok memnun. Gençleşme politikası yüzünden Güven’e şans vermeni anlayabiliyorum. Ama derbilerde kadron iyi oynayan oyunculardan ziyade tecrübeli futbolculardan oluşmalı. Daha önce ki yazılarımda da belirttiğim gibi Kenan ve Güven iyi çocuklar olabilirler ama Beşiktaş`ın futbolcusu değiller... Zaten 39. Dakikada yaptığın 2 oyuncu değişikliği ile yanlış kadro ile çıktığının farkına varıyorsun. Ama burası senin deneme tahtan ya da alt yapıda oynattığın çocuklarla dolu bir takım değil. 119 yıllık tarihi olan Türkiye’nin 3 büyük takımından biri BEŞİKTAŞ.

 

DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ

Yanlış bir 11`le sahaya çıkan Beşiktaş derbi maça çıkacağını unutmuş gibiydi…. Teknik Direktör Önder Karaveli ve futbolcuların derbiye çalışmadığı her hallerinden belliydi. Barcelona maçından yorgun dönen Galatasaray’ın, topu ayağında tutan ve doğru 11’le çıkan Beşiktaş’a karşı şansı çok az olacaktı. Öbür taraftan top kaptırmak derken öyle birkaç kere değil, Kenan ayağına gelen her topu anında kaybetti, Güven ve Atiba ona keza... Karaveli, futbolcularını anlaşılan derbiye hazırlayamamış ve derbinin önemini de kavrayamamış olacak ki; kendi bildiğini okuyarak yanlış futbolcularla, yanlış taktikle sahadaydı. Sen nasıl bir teknik adamsın ki, ilk onbire koyduğun beş oyuncu sapır sapır dökülürken kulübede oturttukların maçın şeklini, şemalini değiştiriyor? Bak hocam, bu iş olmaz, sen bu yükü taşıyamıyorsun, senin vizyonun Kenan ve Necip`in ötesine geçemiyor, uzatma ve lütfen İSTİFA ET…

 

HIRSIYLA KAZANAN GALATASARAY

Galatasaray Barcelona deplasmanından beraberlikle dönerek büyük bir sükse yaptı. Derbinin ertelenme çabası boşa çıksa da iki kulüp arasındaki sürtüşmeyi iyi değerlendirerek futbolcularına konsantre aşıladı. 2 gol atan Kerem ve 2 asist yapan Mostafa Muhammed harika oynadılar. Sarı kırmızılı takımda Nelsson ve Ouamar`ın da performansı alkışı hak etti. Kerem’e ayrı bir parantez açmak gerekirse; yükselen performansı ile O’nu artık Türkiye’de tutmak mümkün değil. Galatasaray hak ettiği 3 puanı alarak derbide nasıl oynanacağını gösterdi. Beşiktaş’a unutamayacağı bir ders verdi.

 

ÇEBİ İÇİN TÜNELİN SONU GÖRÜNMÜYOR…

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi derbi maçın bitmesini beklemeden ilk yarı bitimiyle birlikte stattan ayrılmış. Sergen Yalçına 1 sezon bile sabredemeyen Çebi, Karaveli için “BENİM HOCAM” mantığı ile devam ettiği sürece bu takımın toparlanması zor. Orta hakemler ve VAR odasındaki beceriksizler yüzünden Beşiktaş’ın hakları gasp edilirken sesini yükseltemeyen ve aciz bir tutum sergileyen Çebi adeta mutsuz sona balıklama atlar gibi… Yıllardır süre gelen LOBİSİ KUVVETLİ GALATASARAY ve EKONOMİSİ GÜÇLÜ FENERBAHÇE’yi devirmekten aciz kalan Çebi son günlerini yaşar gibi….

 

Atilla Karaoğlan’ın verdiği KARA KARARLAR…

Hakem Atilla Karaoğlan takdir haklarını Galatasaray`a kullandı. Sarı kırmızılı takımın 2. golünden önce Umut`a yapılan faülü ve maçın son anlarında Larin`in formasından çekilerek düşürülmesini göremedi.  VAR`da bulunan METİN ŞENTÜRK yine görevini layıkıyla yerine getirdi.