havadurum

İYİ Parti; "Suç yok, siyasi operasyon var"

402
Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı`nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 31 Ocak Salı günü sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, aynı gün Gökçeada Belediyesi İmar Müdürü, bir kamu görevlisi ve iki müteahhitle birlikte Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü`ne getirildi. 72 saat süren gözaltı işleminin ardından Gökçeada Belediye Başkanı Çetin, 3 Şubat Cuma günü sabah saatlerinde Çanakkale Adliyesi`nde savcılık ifadesine çıkarıldı. Saatler süren ifade işlemlerinin ardından savcılık, Başkan Çetin ve beraberlerindekileri tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan Başan Ünal Çetin, İmar Müdürü S.D. ve bir kişinin daha tutuklanmasına karar verildi.
 
İYİ Parti`den tepki 
İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, İYİ Parti İl Başkanlığı`nda açıklamada bulunarak Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin`in tutuklanma sürecini değerlendirdi. Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ile parti yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, Gökçeada`da siyasi operasyon olduğunu ifade etti. 
 
"Hukuksuz bir soruşturma"
Yaşanan sürecin hukuki değil, tamamen siyasi bir karar olarak ifade eden İYİ Partili Ergun, Ünal Çetin soruşturmasının iktidarın despotluğunun güncel bir örneği olduğunu söyledi. Ak Parti oylarının Çanakkale`de gün geçtikçe erdiğini de belirten Ergun, "Milletvekili çıkaramayacak hale gelen Ak Parti iktidarı ve Çanakkale`deki aktörleri, Gökçeada Belediye Başkanımız sayın Ünal Çetin hakkında hukuk dışı bir soruşturma başlatmışlardır. Sayın Çetin`e doğrudan siyasi bir operasyon yapılmış ve bu operasyon üzerinden partimiz ve Çanakkale`deki teşkilatımız yıpratılmak istenmiştir" dedi. 
 
"Soruşturma yetkisiz savcılık tarafından yürütüldü"
Soruşturmanın Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülmesi gerektiğini dile getiren Ergun, "Yetkisiz olan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yasaya aykırı bir şekilde yürütülmüş ve bu suretle de yetkisiz savcılık ve hakimlik kararlarıyla arzu edilen sonuç temin edilmeye çalışılmıştır. Sayın Belediye Başkanımız Ünal Çetin, dedikoduya bağlı olarak tutuklanmıştır! Soruşturma dosyasında hiçbir somut delil yoktur. Üstelik tutuklamayı gerektirecek şartlar da gerçekleşmemiştir" dedi. 
 
"FETÖ taktikleri kullanılıyor"
Soruşturma sürecine ilişkin olarak ise yöntemlerin FETÖ yöntemi olduğunu dile getiren Ergun, "Belediye Başkanımızın olayında olduğu gibi; önce isimsiz ve imzasız ihbarlarla bir suç uydurup, kişiyi göz altına alıp daha sonra delil uydurmaya çalışmak ve aynı zamanda medya eliyle karalama kampanyası başlatmak yıllardır alışageldiğimiz bir FETÖ taktiğidir. Yaşanan hadise, FETÖ taktiklerini kullanarak siyasi rakibini bertaraf etmeye çalışmaktan ibarettir!" dedi. 
 
Rıdvan Uz; "Tamamen bir operasyondur"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ise süreci yakından takip ettiğini dile getirerek, sürecin tamamen siyasi bir operasyon olduğunu söyledi. Uz, "Daha önce Küçükkuyu ve Çan ilçelerinde Millet İttifakı üyesi belediye başkanlarına yapılmış hamlelerin devamı olarak görüyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız ve hepimizin ortak kanaati şudur; basında çıkan hiçbir iftira ve yalan dosyanın içinde yer almıyor. Sadece bir dedikodu gerçekmiş gibi yaparak dosya hazırlanmış. Tamamen iftiradan oluşan bir suçlama. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum; bu tamamen bir operasyondur" dedi.
(Seçkin Sağlam-Damla Yeltekin)
Paylaş