havadurum

İYİ Partili Sunat "Pek çok kanunsuzluklara şahit olduk"

556

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı, Çanakkale Seçim Güvenliği Toplantısı Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi`nde gerçekleştirdi. İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Şenol Sunat`ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genel İdare Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru, YSK Temsilcisi ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Tolga Öztürk ile parti üyeleri katıldı. 

"Bu ülke bu zihniyetle yönetilemiyor"
Burada konuşan Milletvekili Sunat, Türkiye Cumhuriyeti`nin tarihin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığını ifade ederek, "Toplumsal, siyasal ve giderek artan ekonomik sorunlar her geçen gün derinleşerek etkisini ağır bir biçimde gösteriyor. Ekonomiden adalete, eğitimden sağlığa, özgürlükten güvenliğe akla gelen her alanda yaşanan çok yönlü kriz hali, vatandaşlarımızın sadece gündelik hayatlarını olumsuz etkilemekle kalmıyor, geleceğe yönelik umutlarını da yok ediyor. Bu ülke bu zihniyetle yönetilemiyor" dedi.
"Çanakkale, KBDMG sıralamasında 7`nci sırada"
Sunat, "Çanakkale Türkiye`de nüfus sıralamasında 39. Sırada yer alırken, Kişi Başına Düşen Milli Gelir sıralamasında 7. Sırada yer alıyor. Çanakkale 29,1 milyar TL ile Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan 26. İl konumunda. Kişi Başına Düşen Milli Geliri dolar bazında incelediğimizde de Çanakkale`de bu oranın kişi başına yıllık 9,830 USD olduğunu görüyoruz. Bu miktar Türkiye ortalaması olan 8,598 USD`nin oldukça üzerinde" ifadelerine yer verdi.
"Çiftçilerin ekonomik sorunları ciddi bir sorun"
Çoğu şehrin aksine Çanakkale`de tarımın istihdam üreten bir sektör olduğunu kaydeden Milletvekili Sunat, "Çanakkale Tarım alanında Türkiye`deki en iyi illerden bir tanesi olup son 10 yılda tarım alanlarını korumayı başarırken, ülkedeki tarımsal üretim içindeki payını da artırmış durumdadır. Öte yandan çiftçilerin artan borçları, teşviklerin doğru ve etkin şekilde dağıtılmaması gibi sorunlar tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale`de de ciddi bir sorun olarak kendini gösteriyor" dedi.
"Yeterli liman ve demiryolu yatırımları yok"
Sunat, Çanakkale`de ihracatın ürün çeşitliliği çok yüksek olmadığını kaydederek, "Tarım dışı sektörlere baktığımızda nitelikli işgücü eksikliği, lojistik sorunlar, ihracat desteklerinin yetersizliği gibi konular göze çarpıyor. Bu durum firmaların mevcut durum ve şartlara göre esnek olmaması anlamına geliyor. Buna ek olarak firmaların büyük pazarlara mallarını ulaştırabilmesi için yeterli liman ve demiryolu yatırımları yok. Yeni yapılan karayolu yatırımlarının da geçiş maliyetinin oldukça yüksek olması, lojistik sorunlarını çözmek yerine yeni sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor" sözlerine yer verdi.
"Seçim güvenliği öncelikli gündemlerden biri haline geldi"
Sunat, seçimin önemine dikkat çekerek, "Seçime kadar ve seçim günü kullanacağımız İRİS-İYİ Parti Raporlama ve İletişim Sistemi hazır. Seçim günü sandık sonuçlarını sistemimize yükleyecek ekiplerimizi oluşturuyor ve eğitiyoruz. Gelişmiş demokrasilerde tartışma konusu olmaması gereken "seçim güvenliği" kavramı maalesef ülkemizin öncelikli gündemlerinden biri haline geldi. Ne yazık ki, adreste olmadığı halde seçmen listesinde görünen kişiler, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması, geçerli-geçersiz oylar üzerinden yapılan itirazlara göz kapamalar, muhalefetin bütün itirazları yok sayılırken, iktidarın talebiyle tekrarlanan seçimler gibi pek çok kanunsuzluk, hile, ihlal ve usulsüzlüklere hep birlikte şahit olduk" dedi.
(Atilla Akın) 
Paylaş