havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

İçi beni yakar, dışı seni!

İyi ki düğünler var da biraz eğleniyoruz değil mi! Vur patlasın çal oynasın, çalsın sazlar oynasın kızlar! Düşünüyorum da, ülkemizin dış politikası gibi halimiz! İçerde yangın var, ama dışarıda fiyakamızı bozdurmuyoruz! Evdeki ekonomiler çökmüş, her gün onun bunun fiyatı şu olmuş bu olmuş diye konuşmaktan içimiz eriyor! Ninelerimiz dedelerimiz bile ekonomist olmuş, akıl veriyor bize!

2103
Ama işte akşam oldu mu, düğünlerdeyiz. Kadını, erkeği göbek atıyor! Geçenlerde bir düğüne dansöz getirdiler de ortalık karıştı! Dansöz bir iki dakikada nakavt! Kim takar dansözü, esamesi bile kalmadı bir anda. Kayboldu kadıncağız kızların arasında. 
Tabi bir de `abe kaynana` hikayesi gibi bir durum var artık. Eskiden mahallemizden, köyümüzden kız alırdık. Şimdi öylemi! O da Türkiye`nin dış politikası gibi oldu vesselam. Yedi düvele dalıyoruz artık. Sudan da arpa buğday ektiğimiz gibi! Olur mu olmaz mı, uyar mı uymaz mı bakan yok! Ne demek istediğimi anladınız değil mi? Uzatmayayım hadi tadı kaçtı galiba konunun..
Bakalım, bu hafta belki bamyanın fiyatı da biraz düşer! Börülceyi de neden çok ekmezler anlamıyorum. Arkadaş, ayşekadın yemekten gına geldi millete be! Şöyle bol zeytinyağlı bi söğüş börülce olsa, suyundan da tarhana. İçimiz açılır, daha ne isteyelim o zaman. Yanına yüz gram da karpuz koyduk mu, değme keyfimize.. 
&&&
Fenerbahçeliler gecesi de muhteşem olmuş...
Çanakkale`nin Fenerlileri pek bir birine tutkun değildir. Derneği merneği var ama, bakmayın siz ne Saraylılar ne de Beşiktaşlılar kadar olamayız. Ama 19 temmuz`u kutlarken bu sene biraz farklı olmuş. Birlik ve beraberlik güzelmiş. Pamuk eller cepten çıkmamış. Tabi bir fenerli olarak orada olmak isterdim. Ama aba kaynana faslına denk geldi. Artık seneye diyelim. Kutlarım arkadaşları. Yanlarında olamadığım için üzgünüm. 
&&&
`Bana beni gerek beni!`
Yunus Emre bir şiirinde `Bana sene gerek seni` der. Ama Çanakkale`de herkes `Bana beni gerek beni!` diye gezdiği için. Ve sevgisizlik ve de saygısızlık had safhada olduğu için bazı şeyleri yazmak bile istemiyorum. Özellikle de siyaseti. Seçime doğru hızla gidilen bir süreçte bu kadar başıboşluk olmaz. Daha önceki dönemlerle kıyaslanamaz bir umursamazlık var herkeste. Sanırım bu birinci sıraların belli olmasından da kaynaklanıyor. Şimdiden üç vekil belli nasıl olsa diye, geriye kalan bir kimseye heyecan katmıyor. Siyasette değişim ve tazelenme yine bir başka baharı bekliyor diyelim, konuyu kapatalım.