havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

İğne-ÇUVALDIZ…

1999
Değerli okurlarım, “İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır” öğütsel Atasözünden çıkan anafikir; ‘İyi insan başkalarının kötülüğünü düşünmeyen insandır. Başkasına bir kötülük yapmadan önce benzerinin bizde yaratacağı etkiyi düşünmeliyiz’ şeklinde açıklanabilir.
Şimdi hep birlikte ülkemizde yaşamak zorunda kaldığımız tabloya bir göz atalım.
***
Türkiye, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’ya silah, mühimmat, eğitim dahil her türlü desteği veriyor. 2000 El Kaide militanının ülkemizde elini kolunu sallayarak dolaştığı uluslararası kaynaklarca da doğrulanıyor. Suriye sınırımız ‘Yol Geçen Hanı’ olunca, istihbarattan, vatandaşın can güvenliğinden söz edilebilir mi?
Bize bu acı tabloyu yaratan, empati yeteneği gelişmemiş büyük devlet adamlarımızın(!) bazı tutum ve davranışlarını mercek altına almakta bence sayısız yararlar var…
*Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN AKP Grup Toplantısında:
“Bebek katillerini görmezden gelirsem bana yazıklar olsun.. o bebeklerin ölümüne susmaktansa ben başbakan kimliğimi şu kürsüye bırakır giderim” dedi.
*Ne diyelim.. Hemen gidiniz.. Kimliğinizi özel kurye ile adresinize ulaştırırız!..
(Yukarıda ki sözleri Suriye’de ki bebekler için söylüyor.. Bildiğiniz gibi, ne yazık ki Başbakan Reyhanlı’ya gitmeden önce sesini özlediği Obama’ya gitti!..)
- Peki… 4 Temmuz 2003 tarihinde , yani AKP’nin iktidara gelişinin 8nci ayında Irak’ta Türk askerinin başına-yanlarında Peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda- ABD Generali çuval geçirdi.. Tepki gösterdiniz mi?
- Peki… Irak’ta milyonlarca çoluk çocuk, kadın katledildi, tecavüz edildi. Suriye’ye gösterdiğiniz duyarlılığı Irak için gösterdiniz mi? HAYIR.. Ama, Amerikan askerlerine başarılar dilediniz!.. Saddam’ın asılmasına seyirci kaldınız, Irak üçe bölündü.
- Peki… 10 Yıl geride kaldı, Irak’a demokrasi geldi mi?
51 Vatandaşımızın katledildiği Reyhanlı’ya- böyle bir durumda- her hangi bir ülkenin Başbakanı eğer gezideyse gezisini yarıda keser ülkesine döner.
Oysa, bizim Başbakan önce ABD’ye gitti…
-“Bu meseleden siyasi rant elde etmeye çalışmak ahlaksızlıktır” diyor Başbakan Erdoğan.
Oysa, asıl siyasi rant 51 Reyhanlı’nın ölümü olarak sizin hanenize yazıldı!.. Farkında mısınız?..
***
Neymiş???
Suriye’de ki zulmü bitirip, demokrasi getireceklermiş? Irak’a nasıl demokrasi getirdilerse hiç kuşkunuz olmasın Suriye’ye de ayni demokrasiyi getirecekler!!!
Sayın Başbakan, Büyük Orta Doğu Projesi(BOP)un Eş Başkanı olarak Suriye’de iç savaş çıkarmayı başardınız!.. Ancak Suriye’nin arkasında Rusya, Çin ve İran’ın olduğunu görmezden geldiniz.. Sesini özlediğiniz B. Hüseyin OBAMA “Rusya’sız çözüm olmaz, elimizde sihirli formül yok” nasihatını verdi değil mi?
Merakımı mazur görün lütfen! ABD bile Suriye’ye doğrudan askeri bir müdahaleye karşıyken, Emperyalizmin taşeronluğunu sürdürmeniz halinde Türkiye’ye bedeli çok ağır faturalar ödeteceğinizin farkında değil misiniz acaba?!.
Dikkatinize sunmak istiyorum!.. Bakınız, Pensilvanya’da ikamette olan Fettullah Hocanız ne demiş: “Bazen nimetlerin sağanak sağanak baştan yağması o da insanı böyle nemrutlaştırır, firavunlaştırır.”
*Herhalde ‘Padişahlaştırır’ demeyi sonraya bıraktı!.. Sizce dikkate değer değil mi?!
***
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, ODA TV’de izlediğim görüntülerden söz ederek bu hafta ki yazımı sonlandırmak istiyorum. - ÖSO Militanı öldürdüğü vatandaşının önce karnını deşti, sonra da kameraların karşısında ciğerini, kalbini çıkarıp yedi!!! Bu vahşeti izlerken dondum kaldım. Bu çağda din-mezhep uğruna bir insanı böylesine canavarlaştıran koşullardan nefret ettim…
*Asıl kahredici olan da; Reyhanlı katliamından bile ders çıkaramayan bizim Başbakanımız ve Dış İşleri Bakanımızın “Çağdışı Orta Doğu” değirmenine su taşımaya azimli olmaları ve ‘iğne’ ile ‘çuvaldız’ arasındaki ilişkinin ayırdına nedense bir türlü varamamalarıdır!
 
***YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ ÖZLEMİYLE DOSTÇA SELAMLAR…