havadurum

İki ülke arasındaki potansiyel ticaret ilişkileri görüşüldü

2197
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Selanik`e gitti ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Sayman Üye Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Ayşe Önen Özoğuz, Berkin Karaca, Deniz Tennioğlu`nun gerçekleştirdiği ziyarette T.C. Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan ve Ticaret Ataşesi Ahmet Erdoğan karşıladı. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, T.C. Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan ve Ticaret Ataşesi Ahmet Erdoğan ile Çanakkale ve Yunanistan arasındaki ihracat potansiyelini artırmak için yapılabilecekler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede; Yunanistan ile yapılacak ticarette dikkat edilecek hususlar detaylıca ele alınırken, Çanakkale`ye Yunanistan`dan getirilmesi hedeflenen alım heyeti konusunda önerilerde bulunuldu. Görüşme sırasında Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından; Çanakkale ve Yunanistan arasında hangi ürünlerle ithalat ve ihracat yapılabileceği konusu da gündeme getirildi.
 
Atatürk Evi`ni ziyaret ettiler
İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Yunanistan`a giden Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, T.C. Selanik Başkonsolosluğu görüşmelerinin ardından Başkonsolos Efe Ceylan eşliğinde Selanik`te bulunan Atatürk Evi`ni ziyaret etti. 
 
Sektörel işbirlikleri görüşüldü
Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Selanik Ticaret Odası`nı da ziyaret etti. Ziyarette; Emmanouil Vlachogiannis, Oda İstatistikler, Çalışmalar ve Araştırmalar Müdür Yardımcısı Antonios Boumpoulas ve Oda Kurs ve Eğitimler Danışmanı Theodoros Axilithiotis hazır bulunurken Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyelerine; Selanik Ticaret Ataşesi Ahmet Erdoğan ve Ataşelik Uzmanı Süha Haliloğlu eşlik etti. Çanakkale TSO Yönetim Kurulu`nun gerçekleştirdiği ziyarette; Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale`nin öncelikli sektörleri ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verdi. Çanakkale ve Yunanistan arasında gıda sektöründen hizmet sektörüne kadar tüm sektörlerle ilgili işbirliği yapılabileceği görüşüldü. Görüşme; Yunanistan`dan Çanakkale`ye alım heyeti gönderilebilmesi için Çanakkale TSO ve Selanik TO işbirliğinde yapılabilecek çalışmalarla devam ederken, Çanakkale TSO sektör temsilcileri mevcut ticaretin artırılması konusunda da önerilerde bulundu.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş