havadurum

İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının temeli atıldı!

1625

 Jandarma Genel Müdürlüğü hizmetinde bulunan 116 Jandarma Komutanlığı karşısındaki arazi, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin ardından Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası için çalışmalar başladı. 15 bin metrekare arsa üzerine yapılmaya başlanan İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası için dün, temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın yanı sıra Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, İlçe Belediye Başkanları, Esnaf Oda Başkanları, İl Emniyet Müdürlüğü mensupları ve vatandaşlar katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası ile ilgili yapılan bilgilendirmede, binanın 15 bin metrekare arsa üzerine kurulu, toplam 3 bin 380 metrekare oturma alanı ile 20 bin 639 metrekare inşaat alanı olarak projelendirildiği belirtildi. Ayrıca binanın toplamda 7 kattan oluşacağı da ifade edildi. 

 
“Bütün imkanlar bir araya geldiğinde, personelimizin moral ve motivasyonu olumlu şekilde artacaktır” 
İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman; “Güvenlik ihtiyacı, sürekli değişen ve gelişen bir yapıya sahiptir. Bu dinamik yapı içinde şuanda görev yaptığımız Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, şehrin merkezinde sıkışık ve dar bir alanda kalmıştır. Toplam kullanım alanı 4 bin 650 metrekare olan bu bina, şuan itibariyle yetersizdir. Bugün temelini atacağımız bina, 15 bin metrekare arsa üzerine oturtturulmuş, toplam 3 bin 380 metrekare oturma alanı olan 20 bin 639 metrekare inşaat alanı olan toplam 7 kattan oluşacak şekilde projelendirilmiştir. Günümüz güvenlik konseptine uygun olarak vatandaşlarımızın ve personelimizin ihtiyacına göre projelendirilmiştir. Bodrum ve zemin katta hem personelimize hem vatandaşlarımıza sosyal donatılarla hizmet verecektir. Bütün bu imkanlar bir araya geldiğinde, personelimizin moral ve motivasyonunu olumlu şekilde etkileyerek, ilimizdeki güvenlik hizmetinde kalitenin artacağı kanaatindeyim” dedi. 
 
“Gerçekleştirdiğimiz temel atam töreni en gurur duyduğumuz işlerden bir tanesidir”
AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Devletin bekası, yücelmesi, milletin güvenliği için gece gündüz durmadan canını siper eden kardeşlerimizdir emniyet teşkilatımız. Polis demek; güvenlik demektir. Eğer çocuğunuz eve geç geliyorsa ilk gideceğiniz yerdir emniyetimiz. Mahallenizde bir yanlış varsa ilk gideceğiniz yerdir emniyetimiz. Polis teşkilatımız, bizim güvenliğimizdir. Sizler, gece-gündüz demeden bu bayrak, toprak, vatan için mücadele ediyorsunuz. Bizler, köprü, okul, yol yapıyoruz. Fakat bugün gerçekleştirdiğimiz temel atam töreni en gurur duyduğumuz işlerden bir tanesidir. Çünkü canını bizler için siper eden emniyet güçlerimize güzel bir ev yapıyoruz. 174 yıldır Türk toplumuna hizmet eden emniyet teşkilatımıza ne yapsak azdır” dedi.
 
“Çanakkale’ye hizmet etmek bambaşka onur ve gururdur”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Her şehre hizmet büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Fakat Çanakkale’ye hizmet etmek bambaşka onur ve gururdur. Çanakkale, Cumhuriyetimizin ön sözü, Gazi Mustafa Kemal’in tarih sahnesine çıkmaya başladığı özel yerdir. Çanakkale’mizin artık ayağa kalkmasını istiyoruz. Çanakkale’nin yanlış gündemlerle, polemiklerle değil, hizmetle, çalışmayla gündem olmasını istiyoruz. Önümüzde dört yıl seçim yoksa, halktan bu süreç için yetki almışsak, sonuna kadar kullanalım, bu dönemi kavgasız, polemiksiz bir hizmet dönemi yapalım. Çanakkale’miz, son dönemde hep ulusal ve uluslararası projelerle adından söz ettirdi. Köprümüz, sadece Çanakkale değil, dünya projesidir. Troya 2018 Yılı, Türkiye değil, dünya projesiydi. Turizmde dönemsel olarak zaman zaman düşüşler olsa da Troya Yılı’ndan ötürü Çanakkale’mizin turizm konusunda çok büyük sorunu olmadı. Tüm Türkiye’de turizm daralırken, Çanakkale’miz ekstra yatırımlarla turizmden kaynaklı sorunlu zamanı sorunsuz bir şekilde atlama imkanı buldu. Çanakkale, Çanakkale’yi aşan bir yatırım imkanına sahiptir. Bu yıl sadece bir ilde emniyet binası inşaatına izin verildi, o il de Çanakkale’dir. Bugün ekstra bir gururla söyleyebilirim ki, zaten ihtiyaç olan emniyet binamızın bu yıl Türkiye’de atılan tek emniyet binası inşaat temeli olması da bizim için ayrı bir gururdur. Burada emeği geçen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Bakan Yardımcımız Muhterem İnce’ye ve Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. Mevcut binamız, şehrin tam göbeğinde ve emniyet sorunu olan bir noktadaydı. Binamız eski ve deprem gibi sorunları vardı. Binamızın temelinin bu yıl atılması çok kıymetliydi.  İnşallah 2020’nin Nisan ayında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası tamamlanacaktır” dedi. 
 
“2020 yılında yeniden bir araya gelerek, binamızı hizmete sunacağız”
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş; “Polis teşkilatımız, tam 174 yıldır milletimizin huzuru ve güvenliği için gece-gündüz demeden canla, başla mücadele etmektedir ve yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını feda etmektedir. Teşkilatımızın imkan ve kabiliyetini arttırması için devletimiz hiç bir imkanı geri bırakmamaktadır. Onlardan bir tanesini de Çanakkale’mizde görüyoruz. Binamız, jandarmamızdan alınan 15 dönümlük arazi üzerine, yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilmektedir. Binamızın kazasız, belasız bir şekilde yapılarak hizmete girmesini temenni ediyorum. 2020 yılında da yeniden bir araya gelerek, binamızı hizmete sunacağız” dedi. 
 
“Emniyetimizin yeni hizmet binasının temelini atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz”
Vali Orhan Tavlı; “Ülkemizde ve dünya çapında ilgiyi Çanakkale’ye çekmekle birlikte eğitime, sağlığa, spora, ulaşıma ve güvenliğe yönelik yapılan yatırımlar, tüm hızıyla devam etmektedir. Bugün, bu yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının temelini sizlerle birlikte atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Jandarma Genel Komutanlığına tahsisliyken Emniyet Genel Müdürlüğümüze tahsis edilen arazi üzerine yapılacak olan İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının toplam 15 bin metrekare olana arsasının tahsis edilmesi ve binamızın ilimize kazandırılması vesilesiyle başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere Çanakkale Milletvekillerimize, İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Muhterem İnce’ye, Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze şükranlarımız sunuyorum” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş