havadurum

İl Sağlık Müdürü Dr. Taşçı; "Yenilenmemiş hastane bırakmayacağız"

841

 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Evi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü’nün bugüne kadar Çanakkale’ye kazandırdığı yatırımlar, hayata geçirilen sağlık uygulamalarıyla ilgili bilgiler verildi.  Toplantıya İl Sağlık Müdür Dr. Ali Taşçı, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali ve birim başkanları katıldı. İl Sağlık Müdür Dr. Taşçı, Çanakkale genelinde yapılan yatırımlardan bahsetti. Son iki yılda birçok ilçede hastane açılışı yapıldığı ve yapımı devam eden hastane olduğunu söyledi. Dr. Taşçı, yapımı devam eden hastaneleri de bu yılın sonuna kadar açmayı planladıklarını ve hedeflerinin Çanakkale genelinde tamamlanmamış hastane kalmaması olduğunu ifade etti. Dr. Taşçı’nın konuşmasının ardından detaylı bilgi, yapılan sunumla aktarıldı. Çanakkale’nin sağlığını en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarına ara vermediklerini belirten Taşçı; “Her hastamızın ıstırabı bitene kadar sonuna kadar hizmet vermekteyiz, hem birinci basamakta hem de ikinci basamakta. Bunlar için de fiziki ortamlarımızı en iyi hale getirdik. Ayrıca koruyucu sağlık hizmetlerinde ciddi atılımlar yaptık. Kanser taramalarında yüzde 15’lerden yüzde 70’lere kadar tamamladık. Son iki yılda attığımız bu adımlarla Çanakkale’mizin sağlığını en üst düzeye çıkarmak için gecemizi, gündüzümüze katarak tüm ekimizle birlikte çalışmaktayız” ifadelerini kullandı. 

 
“Yılsonunda hastanesi yenilenmemiş ilçemiz neredeyse kalmayacak”
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı; “Sağlık müdürlüğünün görevleri sadece yatırımlarla ilgilenmek, 112 ve özel hastane ile ilgilenmek iken bugün kamu hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, çevre sağlığı gibi tüm sağlık hizmetlerinin tamamını kendi bünyesine alıp, bunu başkanlıklarla yürütmektedir. Bu yapı, İl Müdürlüğü altında dört başkanlıkla devam etmektedir. Bu dört başkanlığımız, Kamu Hastaneleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve Personele Destek Hizmetleri Başkanlığı ile yürüyor. Yatırımlarımız, 2012’de yapılan 663 sayılı KHK’dan sonra İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde devam ettirildi ve bu sürdürülmekte. Birçok yatırım 2010’da, 2011’de alınmasına rağmen proje ve yapımı tamamlanamamış birçok yatırımımız vardır. Bu yatırımlarımızda milletvekillerimizin, valimizin desteği ile birlikte ciddi bir atılıma girdi. Son 2 yılda bütün hastanelerimizi açtık. Daha yapılmamış olan Gökçeada, Çan gibi hastanelerimizin temelini attık. Şuanda her biri yüzde 30 seviyesine gelen yatırımlarımız var. Umuyoruz bu yılın sonunda her iki hastanemiz de tamamlanmış olacak. Hastanesi yenilenmemiş ilçemiz neredeyse kalmayacak. Lapseki Devlet Hastanesini, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesini, Biga Devlet Hastanesini, açtık. Yenice Devlet Hastanesini başlayıp bitirdik. Ayvacık, Ezine hastaneleri daha önce yapılmıştı. Şuanda 2015’te yenilenen Bayramiç’in belki yenisi planlanabilecek, onun için arsa çalışması ilçe bazında tamamlanmak üzere. Dolayısıyla bütün ilçelerimizde Yeni Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında fiziksel olarak görülen tüm yapılanmayı tamamlamış olacağız. Her hastamızın ıstırabı bitene kadar sonuna kadar hizmet vermekteyiz, hem birinci basamakta hem de ikinci basamakta. Bunlar için de fiziki ortamlarımızı en iyi hale getirdik. Ayrıca koruyucu sağlık hizmetlerinde ciddi atılımlar yaptık. Kanser taramalarında yüzde 15’lerden yüzde 70’lere kadar tamamladık” dedi. 
 
“Gece, gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz”
İl Sağlık Müdürü Dr. Taşçı; “Son iki yılda attığımız bu adımlarla Çanakkale’mizin sağlığını en üst düzeye çıkarmak için gecemizi, gündüzümüze katarak tüm ekimizle birlikte çalışmaktayız. Tabi ki ilçelerimizde personel doluluklarını sağlarken, köylerdeki sağlık evlerimizde ebelerimizi tamamlarken, bunlardan huzursuzluk duyan çalışanlarımız olacaktır, bu da doğaldır. Merkezden köye ya da ilçeye göndermişizdir, huzursuzluk duyulabilir. Fakat hizmet anlamında hiçbir aksaklık yaşanmadığı için de mutluyum. Dolayısıyla ebelerimize, doktorlarımıza ve hemşerilerimize tüm Çanakkale adına teşekkür ediyorum. Çünkü onların verdiği emekleri hiçbir zaman unutmayız. Arkadaşlarımız, geceleriyle, gündüzleriyle 24 saat sağlık hizmeti vermektedirler. Bizim hedefimiz, en kaliteli hizmeti, ne güzel şekilde, bütün hastalarımız ve halkımız mutlu olacak şekilde vermektir. Bunun için de fiziki ortam esastır. Fiziki ortamın güzelleşmesi, her kesimi bir anda rahatlatıyor. Merkezde 20 dönüm olan arsamızı 100 dönüme dönüştürmüş bir yerde yeni hastane yaptık. Şuanda 75 bin kapalı alanı olan bir hastane ile hizmet vermekteyiz. Gidildiği zaman hastalarımız ve vatandaşlarımız, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet aldıklarını söylüyorlar ve teşekkür ediyorlar. Neredeyse her günümüz hastanede ya da çevresinde geçiyor” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş