havadurum

İlçe ve beldelerde Cumhuriyet coşkusu yaşandı

636

 Çanakkale’de ilçe ve beldelerde Cumhuriyet’in 95’inci Yıl dönümü binlerle kutlandı. Bozcaadalı yerel müzisyenlerden oluşan Grup Meydan Konserine yüzlerce Kepezli katılırken, Bigalılar düzenlenen yürüyüşte geceyi meşalelerle aydınlattı. Gelibolu’da binlerin katıldığı fener alayının ardından Işın Karca rüzgarı eserken, Bayramiçliler Grup Ezgi Konseri ile Cumhuriyet Bayramını büyük coşkuyla kutladı.  Daha birçok ile ve beldede Cumhuriyet Bayramı büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı. 

 
Kepezliler, Cumhuriyet coşkusunu Grup Meydan Konseri ile yaşadı
Kepezliler Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı. Kepez Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri düzenlendi. Bozcaadalı yerel müzisyenlerden oluşan Grup Meydan Konserine çok sayıda davetli katıldı. Kepez Belediyesi Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen konser öncesinde geceyi başlatan Kepez Belediye Başkan Vekili Erhan Bektaş, açılış konuşmasında Cumhuriyet kazanımlarından bahsetti.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti özellikle gençlere armağan ettiğini vurgulayan  Bektaş; “Gençlerimizin bilimden milli bilinçten uzak işe ve aşa muhtaç duruma getirildiği ve bozulan düzenin iyileştirilmesinin ancak ve ancak cumhuriyet kazanımlarına ve onun değerleri olan cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılaplara sahip çıkmakla mümkün olacaktır. Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!” dedi.

Binlerce Bigalı Cumhuriyet için yürüdü
Cumhuriyetin 95`inci yıldönümünde binlerce Bigalı Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle yürüdü. Biga Belediyesi`nin organizasyonunda Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünde buluşan binler, meşaleler eşliğinde ve sloganlarla Biga sokaklarındaydı. Üniversite öğrencilerinin de katılım gösterdiği Cumhuriyet Yürüyüşü Fener Alayı, her görüşten Bigalıyı buluşturdu. İstiklal Caddesi, Çan Caddesi ve Muammer Aksoy Caddesi güzergahını kullanan Cumhuriyet sevdalıları; İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşını söyleyerek güzergah boyunca sloganlar attılar. Çok sayıda Bigalı da balkonlara çıkarak yürüyüşe destek verdiler. Kapalı Çarşı Meydanı`nda sonlanan yürüyüşün ardından binlerce Bigalı, saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşı okudu. Yürüyüşün sonunda Biga Belediye Başkanı İsmail Işık kalabalığa seslendi. Başkan Işık konuşmasında; "Genç arkadaşımız andımızı okudu. Gençlerimiz son beş-altı yıldır andımızı okumadıkları için tam anlamı ile gerçekleştiremedi. Türkiye Cumhuriyeti`ni, bizi biz yapan değerleri hiç kimse değerinden düşüremez. Onlar biz var olduğumuz sürece, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece İstiklal Marşı da, andımız da, şanlı bayrağımız da göklerde dalgalanacaktır. Biga´mızın bu birlik beraberliğini, coşkusunu görmek bizim de bu kente olan aşkımızı bir kat daha arttırıyor" ifadelerini kullandı.
 
Gelibolu’da, Işın Karaca Rüzgarı esti
Gelibolu’da, binler ellerinde meşalelerle yürüdü. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet’in 95.Yıldönümü etkinliklerinin finalinde sahne alan Türk pop müziğinin dev ismi Işın Karaca güçlü sesi ve geniş repertuarıyla, Balıkhane Meydanı’nı hınca hınç dolduran izleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. İnlerce Gelibolulu Karaca’nın şarkılarını hep birlikte söyledi.
 
“Bayramiçliler, Grup Ezgi’yle coştu” 
Bayramiç’te, Bayramiç Kaymakamlığı ve Bayramiç Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan yaklaşık 2000 kişi renkli görüntüler oluşturdu. Bayramiçliler Cumhuriyet yürüyüşü sonrasında Grup Ezgi konseri ile coşup eğlendi. Konser sonunda konuşma yapan Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan; “Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı’nın 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli günlerinden birini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 95 yıldır, ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ parolasıyla, karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir. Tabi ki ülkemizin bu gelişmesine uygun olarak ilçemizde hızla değişmekte ve gelişmektedir. Cumhuriyetimiz, ilk günkü heyecanıyla sağlam temeller üzerine yükselmeye, yüzüncü yıl hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam etmektedir” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş