havadurum

İlçelerde kar seferberliği

732
Uzun süredir beklene kar Çanakkale`de etkili oldu. 17 Ocak Cuma günü başlayan kar yağışı hafta sonu boyunca devam etti. Merkezde yer yer yağan kar fazla etki göstermezken, İlçelerde ise etkisini gösterdi. Biga, Çan, Yenice, Bayramiç ve Ayvacık ilçeleri beyaz örtüyle kaplanırken, ekipler tarafından yağı boyunca karla mücadele edildi. İlçe belediyeleri kar yağışının olumsuz etkilerine karşı seferber olurken, Karayolları ekipleri de yağış boyunca yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmaları yürüttü. Çalışmalarla ilgili ilçe belediyelerinden yapılan açıklamalarda, kar yağışının olumsuz etkilerine karşı önlemlerin alındığı ve birimlerin herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır beklediği ifade edildi. Belediyeler tarafından kar kayışının olumsuz etkilerine karşı yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamalar yapıldı. 
 
Belediyeler seferber oldu
İlçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri yollarda tuzlama ve temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Ayvacık Belediyesi`nden yapılan açıklamada; "Belediye ekipleri, kar yağışının başladığı andan itibaren, kendi sorumluluğunda olan yerlerin tamamında tuzlama çalışmalarını gerçekleştirdi" denildi. Bayramiç`te de etkili olan kar yağışı nedeniyle Bayramiç Belediyesi çalışma gerçekleştirdi. 
 
"Traktörlerimiz hazır bekliyor" 
Bayramiç Belediyesi`nden yapılan açıklamada; "Başkanımız Mert Uygun`un talimatıyla belediye önünde, garajda, Ezine yolunda, meyve sebze halinde ve Menderes Mahallesi`nde kepçe ve traktörlerimiz hazır bekliyor" denildi. 
 
"Ekiplerimiz yolda" 
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise yaptığı açıklamada; "Biga`mızda da etkisini gösteren kar yağışına karşı teyakkuzdayız. Ekiplerimiz yollarda kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor" dedi. 
 
"Tüm tedbirlerimizi aldık"
Çalışmalar hakkında bilgi veren Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ise; "Ezine ilçemizde yer yer etkisini gösteren kar yağışı ile ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Ezine belediyemiz acil durum yönetim merkezimiz (ekom) koordinasyonunda tüm ekiplerimiz hazır" dedi.
 
"Tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız"
Kar ile mücadele çalışmaları yağışın başladığı ilk andan itibaren belediyeye bağlı müdürler ve ekipler tarafından sorunsuz biçimde devam ettiğini belirten Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise; "Kar küreme ve tuzlama çalışmalarımızı gerçekleştiren ekiplerimiz ile an be an birlikteyiz ve irtibat halindeyiz. Gece içinde devam etmesi beklenen kar yağışı, olası don, buzlanmaya karşı teyakkuzda bulunan birimlerimizin yanındayız. Tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız" diye konuştu.
(Atakan Alkış)






Paylaş