havadurum

İlginç öneri: Avrupa'ya Çebi formülü!

707

 Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaptığı açıklamada ligin tescil edilmemesi halinde Avrupa kupalarına gidecek takımların belirlenmesine ilişkin yeni bir formül önerdi. Bahsi geçen durumda takımların son 5 senedeki başarılarının kıstas alınması gerektiğini savunan Çebi, şunları söyledi.

"Avrupa kupaları en büyük sorun. UEFA ve FIFA`nın karar vermesi gerekecek, beklemek lazım. Eğer ligi oynanmamış kabul edeceksek benim tercihim, son 5 yıllık kulüplerin başarı durumuna göre onlar Türkiye`yi yurt dışında temsil eder. Burada bir haksızlık söz konusu olabilir mi? Onu da şöyle ifade edebiliriz. Biz, birlik ve beraberlikten bahsediyoruz. Böyle durumlarda, dayanışma gerekir. Gerekiyorsa, hangi takım dışarıda Türkiye`yi temsil ediyorsa sağlayacağı gelirlerden sadece onun faydalanması değil, diğer kulüplere de bu konuda, mevcut oynanmış ligdeki puanları ve derecelerine göre pay verilmesini öneriyorum."
 
Kulüplerin son 5 yıldaki Avrupa dereceleri:
27 - Beşiktaş
51 - Fenerbahçe
64 - Galatasaray
71 - Başakşehir
175 –Trabzonspor
“Ligi iptal etmeye gerek yok"
Bu sözleri Yorumcu Mehmet Demirkol ifade etti Demirkol’un formülü şöyle; "Süper Ligi iptal etmeye gerek yok. Bu işi bütün dünyayla birlikte atlattığımız zaman karar verilir. Geriye 8 haftamız kaldı. Ağustosta futbolcular çalışmaya başlar. 6-7 hafta hazırlık yeterlidir. Ekim başında 1 ay içinde bu sezon bitirilir. Kasımdan itibaren de yeni sezon başlar. Ya da bu sezonu Aralık`a kadar bitirirsiniz, yeni sezonu playofflu olarak düzenlersiniz. Şimdi ligin bitimine 8 hafta kala "ben playoffa geçtim kardeşim" olmaz. Ama önümüzdeki sezonu play-off`lu yapabilirsin. Kupa usulü olur. O yüzden biz bu ligi istersek bitiririz."
(Haber Merkezi)
Paylaş