havadurum

İlk yağışlar düştü...

1714

 6 aydan bu yana düşmeyen yağışlar sebebiyle barajlar tehlike sinyalleri verirken, yine tarımsal amaçlı topraklarında sürülememesine sebep olmuştu. Çanakkale`nin tek içme ve sulama barajı Atikhisar Barajı`nda yalnıza 14 Milyon metreküp su kalırken, uzmanlar yaptıkları açıklamalarda bahar yağışlarının gelmemesi durumunda Çanakkale`yi ciddi bir susuzluk sıkıntısını beklediğini ifade etmişlerdi. Bahar yağışlarının ilki geçtiğimiz gün gerçekleşti. Gece saatlerinde başlayan yağışlar, dün gün boyunca devam etti. Uzmanlar yağışların devam etmesini umduklarını belirtiler. 

Önceki gün başlayan yağışlarla ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarılarak; "Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.10.2020 (Perşembe) günü, sabah saatlerinden itibaren Çanakkale il genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 
 
Yağışlar dolayısı ile Çanakkale cadde ve sokakları boş kalırken, yağış dışarıda olan vatandaşları da olumsuz etkiledi. Dolu yağışı uyarısına karşı vatandaşlar araçlarını güvenli bölgelere çekerken, aynı zamanda kendi önlemlerini aldılar. Bazı vatandaşların logar ızgaralarını kendi çabaları ile temizledikleri görüldü.
(Eren Aşnaz)
 

 

Paylaş