havadurum

İmamoğlu'nun coşkusu Çanakkale'yi sardı..

812

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 23 Haziran’a ertelenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı İl Seçim Kurulu’nun birleştirme tutanağına göre 806 bin 415 oy fark ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. CHP’nin adayı İmamoğlu`nun 4 milyon 741 bin 868 (yüzde 54,21) oy aldığı seçim sonuçlarına göre Binali Yıldırım, 3 milyon 935 bin 453 (yüzde 44,99) oy aldı. İmamoğlu’nun yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından seçim coşkusu, Çanakkale merkez ve ilçeleri de sardı. İstanbul’a seçimde görevli olarak giden CHP’liler, dönüş yolunda kente meşalelerle girdi. Partililerin coşkusu tüm iskeleyi sardı. Çan ve Gelibolu’da da seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte büyük kutlama organize edildi. Kutlamalara Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar da katıldı. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ise, seçimde oy kullanan İstanbulluları seçime uğurlama görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Başkan Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden kutlama mesajı yayınladı.  

“Gelibolu`da İstanbul`daki demokrasi destanını coşku ile kutluyoruz”

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Halkın iradesi karşısında hiç bir güç duramaz! Her şey çok güzel olacak demiştik ve her şey çok güzel oldu. Gelibolu`da İstanbul`daki demokrasi destanını coşku ile kutluyoruz” dedi.
 
“Döktüğümüz her damla tere değdi”
Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz; “Kalbimi, ruhumu verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği görevle, Bağcılar’da, Bakırköy’de, Kartal’da, Sarıyer’de beraber olduğumuz CHP’nin ilçe örgütlerine ve İlçe Başkanlarımıza, Saygıdeğer Bakırköy, Kartal ve Sarıyer Belediye Başkanlarımıza, bizleri işyerlerine, sivil toplum kuruluşu toplantılarına, piknik organizasyonlarına, açılışlarına kabul eden İstanbullu vatandaşlarımıza, Bağcılar’da ‘Bak evladım ben parti bilmem ama bu çocuğa haksızlık yapıldı’ diye elimi tutan eli öpülesi teyzeme, ‘kul hakkı’ yenmesine müsaade etmeyen her partiden, her görüşten, her inançtan demokrasi sevdalısı tüm halkımıza sonsuz teşekkür ederim. Döktüğümüz her damla tere değdi. Her şey çok güzel oldu” dedi. 
 
“İmamoğlu’nun heyecan ve mutluluğuna, Çan halkı ile birlikte kutlamalarla ortak olduk”
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden muhteşem bir farkla zafere ulaşan Ekrem İmamoğlu’nun heyecan ve mutluluğuna, Çan halkı ile birlikte Atatürk Şehir Meydanı’nda kutlamalar yaparak ortak olduk. Her şey çok güzel oldu” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş