havadurum

İş İnsanlarının gündemi 'Çanakkale'

530

 Çanakkale’nin Oda-Borsa ve Siadları, Ticaret Borsası’nda bir araya geldi. “Çanakkale İş Dünyası Müşterek Değerlendirme Toplantısı”nda buluşan Çanakkaleli İş İnsanları, Çanakkale’nin ekonomik durumunu, potansiyelini, ilde devam eden yatırımları, istihdam konularını ve projeleri değerlendirdiler.  Toplantı, 11 Temmuz tarihinde gerçekleşti. Ticaret Borsası’ndaki toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Sanayici ve İş insanları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Biga Sanayici ve İşadamları Derneğinin Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterleri katıldı. Açılış Konuşmasını yapan ÇTB Başkanı S. Kaya Üzen, 24 Haziranda yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Seçimlerini değerlendirdi. 


“Hep birlikte Çanakkale’yi marka şehir yapmanın mücadelesini vereceğiz”
Çanakkale’de yapılması gereken, yapılacak çalışmalardan bahseden Kaya Üzen; “Ülke olarak Dünya dengelerinin hızla değiştiği, ticaret savaşlarının dünyadaki üretim ve tüketim eğilimlerini etkilediği, yakın bölgelerde çatışma ve istikrarsızlığın devam ettiği kırılgan bir uluslararası ortamdan geçmekteyiz. Ekonomideki sorunların aşılması ve kalkınma hamlesinin devamı açısından, uluslararası sermaye akışlarının sağlanması için AB çıpasının geçerlik kazanması ve reformlara geri dönülmesi elzemdir.  Türkiye’de güçlü yürütmenin yanında etkili bir yasama ve bağımsız yargının da bu yeni dönemde pekişeceğini ümit ediyoruz. Yeni sistemin ilk kabinesine atanmış olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı oldu.  Tarım ve Orman Bakanlığı görevine Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanlığına ise Mehmet Ersoy getirildi. Çanakkale yerelinde ilimiz siyasi yönden mevcut yapısını korumuştur. Çanakkale ekonomik yönden geçmiş dönemde ki kazanımları ile birlikte önümüzdeki dönemde dinamiklerini koruyacak ve diğer illere göre çok daha hızlı gelişecektir. Bu dönemin yöneticileri olarak birlikte çalışarak, işbirlikleri yaparak Çanakkale’mizi çok daha iyi yerlere getirmenin marka şehir yapmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.
“Türkiye’de bir belirsizliğin ortadan kalktığına inanıyorum”
Ticaret Borsası Başkanı Üzen’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Bildiğiniz gibi Nisan ayında oda ve borsaların seçimleri tamamlandı. Seçimler tamamlandıktan sonra hemen bir ön seçim kararı alındı ve Türkiye tekrar bir seçim atmosferine girdi birde ramazan girdi araya dolayısıyla seçimin ilk gününden beri bugüne kadar yaptığımız işler hep düzeltme işleriydi. Bundan sonra daha farklı şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum. 24 Haziran Seçimlerinin tüm ülkemize halkımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’de bir belirsizliğin ortadan kalktığına inanıyorum. Halk iradesini öyle veya böyle göstermiştir. Tabi ki de bu haftanın başında açıklanan kabinede Türkiye’mize hayırlı olsun diliyorum. Kabine çok enteresan geldi şahsıma çünkü son dakikaya kadar kimse bilmiyordu. Ama isimlerin iş dünyasından fiilen iş yapan insanların  bir çok bakanlığın başına gelmesi iş dünyası için sevindirici ve umut vericidir diye düşünüyorum. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi. 
(Atilla Akın)
Paylaş