havadurum

İş dünyasında seçim heyecanı!

546

 Referandum sürecinden bu yana iş dünyası daha önceki yazlarından farklı bir Haziran-Ağustos dönemi yaşadı. Yaz aylarını yoğun toplantılarla geçiren iş dünyası, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde de “seçim kulisi” yaptı. Yönetim kurullarında karar alarak süreci başlatan erkenci odalar seçimlerini ekim ayında yapacak. Oda ve borsalar bu seçimleri dört yılda bir gerçekleştiriliyor. İhracatçı birliklerinde seçimler nisan ayında yapılacak. Bu seçimle birlikte devreye girecek iki dönem kuralı sebebiyle mevcut 60 ihracatçı birliğinin en az 39’u değişecek. Değişecek bu 39’dan isimden bazılarının oda ve borsalar için talip olduğu iddia ediliyor.

 

ÇTSO’da seçimler   8 Ekim Pazar günü 
ÇTSO üyelerine yönelik yapılan bilgilendirmede; “Yönetim Kurulumuz tarafından Organ Seçimlerinin 08 Ekim 2017 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir” denildi. Mevcut Başkan Bülend Engin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştı. Seçim takviminin belirlenmesi ardından önümüzdeki günlerde diğer adayların da netleşmesi bekleniyor.
 
Borsa’da Kaya Üzen yeniden aday 
Öte yandan Çanakkale Ticaret Borsası seçimlerinin 21 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Yapılan ilk değerlendirmede Çanakkale Ticaret Borsası, aynı ekiple birlikte seçimlere gidecek. Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, aynı yönetim kurulu ile birlikte yeniden başkanlığa aday olacak. 21 Ekim tarihinde yapılacak seçimler öncesinde Çanakkale Ticaret Borsası organ seçimlerine aday olacak diğer isimler henüz netlik kazanmadı.  
(Şebnem Özer)
Paylaş