havadurum

İş yerinde mutlu olmanın yolları

2208
Hepimiz haftanın neredeyse her günü ya işe gidiyor ya da kendi işimizde çalışıyoruz. Kimileri için kendi işini yönetmek kimileri için de çalıştığı yerdeki işleri halletmek zorlayıcı olabiliyor. Kendi işinde mutlu olmak ya da çalıştığın işte mutlu olmak da işleri halletme durumundan, çalışanların ya da birlikte çalıştığın insan tutumuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki ya konu başkalarıyla ilgili değilse ya konu yalnızca ve yalnızca senle evet yalnızca senle ilgiliyse?
 
İş yerindeki tutumun herkesi etkiliyor.
Bu gün işe gülümseyerek günaydın diyerek mi girdin? Bil ki böyle girdiysen zaten gününün yarısı pozitif geçecek koy bu bilgiyi cebine. Senin insanlara göstermiş olduğun, gülümseyen yüzün; senden insanlara, insanlardan da sana yansıyacak bu bir fizik kuralı.
İş yerinde dedikodu yapma. Dedikodu seninle birlikte herkesi pisleyen bir şey.Evet iş yerlerinde birçok tatsızlık olabilir, işler bitmeyebilir, sorunlar çıkabilir ancak; sen dedikodu yapma. Biri hakkında kötü enerji yayma. Biri hakkında başkalarına kötü olabilecek şeyler anlatmak; anlattığın kişide olumsuz yargılar oluşturur o kişiye karşı. Yani haklı olduğunu kanıtlamaya çalışırken iş yerindeki pozitif enerji birden senin bu davranışınla negatife dönmüş olabilir.
 
Kendinize rahatlama alanları yaratın.
Mesela bu ne olabilir? Kendinize rutinler oluşturun. Sabah bir rahatlama kahvesi içebilir; masanıza oturup güzel, sevdiğiniz bir müzik dinleyebilir ya da sevdiğiniz biriyle günün ne kadar güzel geçeceğini konuşabilirsiniz. Bilin ki her şeyi dilde yaratıyoruz. Ağzımızdan ne çıkarsa biz o oluyoruz.
Çalıştığınız yerdeki insanları da her gün yeniden tanımaya çalışın. Çünkü beynimiz her gün yeniden yaratıyor kendini ve insan da öyle her gün güncelliyor bir sonraki güne göre.
Bu gün işleriniz mutlu ve huzurlu geçsin.